Foxfire

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Laurent Cantet

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Michelle Nolden, Ali Liebert, Tamara Hope, Joris Jarsky, Briony Glassco

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Κατά τα λεγόμενα πιστή μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Joyce Carol Oates, το «Foxfire» διηγείται την διαδοχή των γεγονότων που σημάδεψαν τη ζωή 5 κοριτσιών της εργατικής τάξης σε μια μικρή πόλη στην Αμερική του 1950. Απηυδισμένες με το σεξισμό της εποχής οι Legs, Maddy, Lana, Rita και Goldie φτιάχνουν μια συμμορία και με τακτικές ανταρτοπόλεμου καταφέρνουν μια σειρά από χτυπήματα στους σωβινιστές της πόλης τους. Εκτός από το να παρενοχλούν ακόλαστους άνδρες καταφεύγουν σε πρακτικές 'Ρομπέν των Δασών', βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη, αλλά σύντομα η συνοχή της ομάδας τους θα δοκιμαστεί.

ΣΥΝ:
Μετά από μια ανατριχιαστικά κυνική ακτινογραφία των κοινωνικών συσχετισμών μέσω της καταγραφής των δυναμικών που αναπτύσσονται σε μια σχολική τάξη στο εξαίρετο «Entre Les Murs», ο Laurent Cantet διασκευάζει ένα βιβλίο φεμινιστικής χροιάς, που είχε ξαναμεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1996 με πρωταγωνίστρια την θυγατέρα του Jon Voight στα πρώτα της βήματα.

ΠΛΗΝ:
Ο Cantet δεν έχει στη διάθεσή του Angelina όπως η εκδοχή του '96. Επίσης, αν αλλάξεις τη σειρά των δύο συνθετικών του τίτλου, προκύπτει το Firefox του θείου Clint, που κατά πάσα πιθανότητα είναι πιο διασκεδαστική ταινία.

Trailer - Foxfire

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.