Zero Dark Thirty

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Kathryn Bigelow

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Joel Edgerton, Jessica Chastain, Taylor Kinney, Scott Adkins, Mark Strong

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η μεγάλη νικήτρια των προπέρσινων Oscar, Kathryn Bigelow, επανέρχεται σε σκηνικό πολέμου, αλλά αυτή τη φορά με μια εντελώς διαφορετική οπτική. Μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Osama Bin Laden, οι Αμερικάνοι βγάζουν το χρονικό της αναζήτησής του και τον τρόπο του θανάτου του στην φόρα, με την κριτική να έχει αρχίσει πριν καν να αρχίσουν τα γυρίσματα. Κυριότερος αποδέκτης της, ο πρόεδρος Barack Obama, που έδωσε στη σκηνοθέτη πρόσβαση σε απόρρητους φακέλους της κυβέρνησης. Όσο κι αν οι πολιτικές ατασθαλίες επηρεάζουν την κρίση μας, αυτή η ταινία θα είναι σίγουρα must see...

ΣΥΝ:
Σκηνοθετημένο με νεύρο και σφιχτό σε ρυθμούς, το «The Hurt Locker» είναι ένα φιλμ που εξελίσσεται μεν στον πόλεμο του Ιράκ, πλην όμως ξεπερνά τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται και μέσω της διεισδυτικής καταγραφής της ψυχοσύνθεσης του στρατιώτη αποκτά (συγγνώμη για την κοινοτυπία) διαχρονικότητα που το ανάγει σε ένα από τα σημαντικά κινηματογραφικά έργα της περασμένης δεκαετίας.

ΠΛΗΝ:
Ακόμα κι αν η Bigelow έχει κάνει παπάδες, όπως λέμε εμείς οι αγοραίοι τύποι, δύσκολα η Ακαδημία θα την επιβραβεύσει εκ νέου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη φορά.

Trailer - Zero Dark Thirty

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.