Lincoln

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Steven Spielberg

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Joseph Gordon-Levitt, Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Jared Harris, Jackie Earle Haley

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Steven Spielberg παρουσιάζει ένα biopic του 16ου προέδρου των Η.Π.Α., Abraham Lincoln, και συγκεκριμένα την ηγετική του στάση κατά την διάρκεια του Αμερικάνικου εμφυλίου (1861-1865). Ο ίδιος ο Spielberg είπε πως είναι αδύνατον να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ολόκληρο το βιβλίο του Doris Kearns Goodwin, στο οποίο και βασίζεται η ταινία, και πως θα επικεντρωθεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του προέδρου, στην απελευθέρωση των σκλάβων και στην νίκη των βορείων. Η συμμετοχή του Daniel Day-Lewis στο ρόλο του Lincoln, καθιστά την ταινία αυτόματα ακόμα πιο ελκυστική απ' ό, τι ήδη είναι...

ΣΥΝ:
Έργο ζωής για τον Steven Spielberg που συγκεντρώνει ένα επίλεκτο καστ για να πλαισιώσει το ερμηνευτικό τέρας που ακούει στο όνομα Daniel Day Lewis. Μερικοί κριτικοί, που έχουν γαλουχηθεί με μια μονοσήμαντη, αριστερίζουσα ανάγνωση του σινεμά και θεωρούν τον Spielberg κάτι σαν τον Οξαποδώ, έχουν αρχίσει ήδη να βγάζουν φλύκταινες. Οι υπόλοιποι απλά αδημονούμε.

ΠΛΗΝ:
Η πιο αδύναμη ταινία του, το «Amistad», εξελισσόταν πάνω κάτω την ίδια περίοδο. Μπορεί να μην του πάει η εποχή.

Trailer - Lincoln

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.