Elysium

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Neill Blomkamp

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Matt Damon, Jodie Foster, William Fichtner, Sharlto Copley, Michael Shanks

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Το 2159, υπάρχουν δυο τάξεις ανθρώπων. Οι πλούσιοι, οι οποίοι μένουν στο Elysium, ένα μέρος που χτίστηκε από ανθρώπους με ανέσεις, και οι υπόλοιποι, οι φτωχοί, που παρέμειναν σε μια μισοκατεστραμμένη και υπερπληθυσμιακή γη. Οι φτωχοί συνεχώς προσπαθούν να εισχωρήσουν στο Elysium, όμως αυτό δεν είναι εύκολο, όσο τα μέτρα ασφαλείας είναι τεράστια και αυξανόμενα. Ο πρώην κατάδικος Max (Matt Damon), αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη...

ΣΥΝ:
Έχοντας στο ενεργητικό του την ανέλπιστη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «District 9», ο Νοτιοαφρικανός Neil Blonkamp πήρε carte blanche για το επόμενο project του και επιστράτευσε τον ταλαντούχο κύριο Matt Damon, ίσως τον πιο αξιόπιστο ερμηνευτή της γενιάς του.

ΠΛΗΝ:
Όταν η πρώτη σου ταινία κάνει σουξέ στο ταμείο και εκθειάζεται από τις πένες της Κριτικής, πολλοί είναι εκείνοι που, περιμένοντας τη δεύτερη ταινία σου, ακονίζουν τα μαχαίρια τους γρυλλίζοντας έναν συνδυασμό από σύμφωνα και φωνήεντα, που θα έκανε τον King Kong να σκαρφαλώσει έντρομος στα κεραμίδια πολυκατοικίας και να ψελλίζει νιάου, νιάου, μπας και καταφέρει να περάσει απαρατήρητος στο διάβα τους.

Trailer - Elysium

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.