Frankenweenie

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Tim Burton

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Martin Landau, Christopher Lee, Martin Short, Robert Capron, Conchata Ferrell

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο πιτσιρικάς Victor αδυνατεί να ξεπεράσει το χαμό του αγαπημένου του σκύλου, Sparky, όταν μία άτυχη στιγμή έφερε το αγαπημένο του τετράποδο στις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Έτσι, αποφασίζει με τη βοήθεια της επιστήμης να κάνει το αδιανόητο: να επιχειρήσει να επαναφέρει τον Sparky στη ζωή. Ο αγαπημένος μας Tim Burton παρουσιάζει πρακτικά ένα remake μίας δικής του μικρού μήκους ταινίας από το μακρινό 1984 συνδυάζοντας το μύθο του Frankenstein με μία ασπρόμαυρη έκδοση της animation τεχνικής του stop-motion.

ΣΥΝ:
Η εκ νέου ανάγνωση μιας ιστορίας που συνέλαβε στα πρώτα του χρόνια στον χώρο είναι για πολλούς ευκαιρία για τον Tim Burton να ανακτήσει το χαμένο του mojo - αν και ο υπογράφων έχει σε εκτίμηση το «Dark Shadows» και από τη φιλμογραφία του θεωρεί στραβοπάτημα μόνο το «Alice in Wonderland»-.

ΠΛΗΝ:
Μήπως ο εξοστρακισμός του Johnny Depp από το project είναι ένας τρόπος, για να του δείξει o Burton, πως ενοχλείται που τον "απατά" με τον Gore Verbinski;

Trailer - Frankenweenie

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.