The Sessions

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Ben Lewin

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy, Moon Bloodgood, Annika Marks

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η περίεργη -αληθινή- ιστορία του δημοσιογράφου και ποιητή Mark O'Brien (John Hawkes) ο οποίος έχει προσβληθεί από πολιομυελίτιδα και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα σε ένα μηχάνημα τεχνητού πνεύμονα. Στα 38 του χρόνια αποφασίζει να χάσει την παρθενιά του και με τη βοήθεια των νοσοκόμων και του αντισυμβατικού ιερέα του (William H. Macy) έρχεται σε επαφή με την Gheryl Cohen-Greene (Helen Hunt), μια επαγγελματία σύμβουλο σεξ. Καυστικό και αισιόδοξο, παρά το στενάχωρο θέμα του, το «The Sessions» θεωρείται μια από τις ανεξάρτητες εκπλήξεις της χρονιάς.

ΣΥΝ:
Παιάνες και έπαινοι για την ταινία από την προβολή της στο φεστιβάλ του Sundance με έμφαση στην ερμηνεία του καρατερίστα John Hawkes, που τελευταία έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του.

ΠΛΗΝ:
Τα «Precious» και «Martha Marcy May Marlene» ήταν οι ταινίες που έκαναν το Sundance να παραληρεί πέρυσι και πρόπερσι αντίστοιχα. Έχουν τους οπαδούς τους, αλλά για τον υπογράφοντα το πρώτο είναι μελό του χειρίστου είδους, ενώ το δεύτερο μια αναποτελεσματική ως προς την σύζευξη πραγματικότητας και φαντασίας διασκευή του «Images».

Trailer - The Sessions

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.