Trouble With The Curve

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Robert Lorenz

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Amy Adams, Clint Eastwood, Justin Timberlake, John Goodman, Robert Patrick

ΥΠΟΘΕΣΗ:
O Gus Lobel (Clint Eastwood) ήταν για δεκαετίες ένας από τους καλύτερους ανιχνευτές ταλέντων στο μπέιζμπολ, αλλά τα χρόνια βαραίνουν στην πλάτη του και η όρασή του τον προδίδει. Έχει πλέον μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει την αξία του πριν αποσυρθεί και το αφεντικό και φίλος του Pete (John Goodman) μην θέλοντας να τον δει να αποτυγχάνει, ζητάει από την κόρη του Gus να τον συνοδεύσει στην τελευταία του αποστολή. Η Mickey (Amy Adams) αφήνει στην άκρη την πολλά υποσχόμενη καριέρα της και συνοδεύει τον Gus, παρά την απροθυμία του, στη Β. Καρολίνα σε ένα ταξίδι που θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκ νέου ο ένας τον άλλον και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

ΣΥΝ:
Η επανεμφάνιση του θείου Clint μπροστά από τον φακό παρά την απόφαση του να αποσυρθεί μετά το «Gran Torino» είναι το μεγάλου ατού του φιλμ. Απόφαση που μπορεί να εξηγηθεί από το premise της ταινίας, που του δίνει τη δυνατότητα να καταπιαστεί εκ νέου με ένα από τα βασικά μοτίβα της φιλμογραφίας του από τα μέσα του '90 και μετά, την προβληματική σχέση πατέρα - κόρης, και κατά πάσα πιθανότητα να δώσει στην φιλμική του περσόνα την χαρά της επανασύνδεσης, την οποία ο Frankie Dunn του «Million Dollar Baby» στερήθηκε.

ΠΛΗΝ:
Ήταν μια γοργόνα που είπε κακή κουβέντα για ταινία του Clint και μεταμορφώθηκε σε Πρόδρομο και έπιασε δουλειά ως πωλητής Crocs σε πολυκατάστημα στο Κεφαλάρι (βλ. «Inside Llewyn Davis»)

Trailer - Trouble With The Curve

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.