Αν…

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Χριστόφορος Παπακαλιάτης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Χριστόφορος Παπακαλιάτης,Μαρίνα Καλογήρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Θέμις Μπαζάκα

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Αρχικά υπήρξε μια σύγχυση (και ανησυχία) ως προς το αν η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αποτελεί ριμέικ ή σίκουελ του «Η Δε Γυνή Να Φοβήται τον Ανδρα». Τελικά οι δύο αγαπημένοι ήρωες του Τζαβέλα είναι απλά οι αφηγητές μιας σύγχρονης ιστορίας αγάπης ανάμεσα στο Δημήτρη και την Χριστίνα, οι οποίοι πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια και ανατροπές για να καταφέρουν να διατηρήσουν τον έρωτά τους. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Πλάκα και εκτός από την Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου εμφανίζεται σ' αυτή μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών.

ΣΥΝ:
Το concept που θέλει τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα του «Η Δε Γυνή Να Φοβήται Τον Ανδρα» να λειτουργούν ως δίαυλος του παρελθόντος με το παρόν αναφορικά με τις σχέσεις των νεαρών ζευγαριών έχει μια καλοδεχούμενη νοσταλγικότητα, αν και φοβόμαστε πως πρόκειται για ένα απλό gimmick.

ΠΛΗΝ:
Σύμφωνοι, οι σειρές του Παπακαλιάτη έχουν κατασκευαστικές αρετές, που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από την πλειονότητα εκείνων που απαρτίζουν τη δραματική ζώνη της ελληνικής tv. Σεναριακά όμως παραπέμπουν σε φεουδαρχικό τηλεοπτικό δράμα από το Μέχικο, όπου ο στυγερός φεουδάρχης βιάζει παρά την θέληση της την (με εμφάνιση ξελιγωμένης πορνοστάρ) χαμηλοβλεπούσα κόρη της υπηρέτριας, η οποία στη συνέχεια γεννά το μωρό του, το οποίο ο αρραβωνιάρης της νομίζει για δικό του κι αυτή από ντροπή και φόβο δεν ομολογεί σε κανένα την αλήθεια, παρά μόνο στον στραβό και κουτσό σταβλίτη του κτήματος, που λειτουργεί ως comic relief και τον ερμηνεύει στα ελληνικά ο Κώστας Κρομμύδας με φωνή δομοκίτη τσοπάνου, που πέρασε τέσσερα εγκεφαλικά.

Trailer - Αν…

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.