Inside Llewyn Davis

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Ethan Coen, Joel Coen

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Carey Mulligan, Justin Timberlake, Garrett Hedlund, John Goodman, Oscar Isaac

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Καλώς τα, τα παιδιά τα δικά μας. Οι αχώριστοι αδελφοί Cohen παρουσιάζουν μια ταινία με έντονο μουσικό περιεχόμενο. Έντονη μουσική χροιά είχε και το «O Brother, where art thou?», αλλά εδώ μιλάμε για ένα αμιγώς μουσικό φιλμ. Βασισμένο εν μέρει στα απομνημονεύματα του Dave Van Ronk, ακολουθεί την περιήγηση ενός μουσικού-στιχουργού στην folk σκηνή της Νέας Υόρκης στην διάρκεια της δεκαετίας του '60. Μόνο και μόνο από την ιστορία της, η ταινία δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Όταν οι Αμερικάνοι έχουν κέφια, οι ταινίες τους για την μουσική είναι από feelgood μέχρι αριστουργήματα...

ΣΥΝ:
Οι Coen δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανένα. Πρόκειται για sui generis δημιουργούς με σύμπαν αισθητικά διακριτό από τα πρώτα λεπτά. Μια (μουσική) ταινία από τα χέρια τους είναι μάννα εξ' ουρανού.

ΠΛΗΝ:
Ήταν ένας που τον 'λέγαν Πρόδρομο και πουλούσε Crocs σε πολυκατάστημα στο Κεφαλάρι και μια μέρα είπε κακή κουβέντα για ταινία των Coen και μεταμορφώθηκε σε γοργόνα.

Trailer - Inside Llewyn Davis

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.