The Company You Keep

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Robert Redford

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Sam Elliott, Jackie Evancho

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένας χήρος, πρώην μέλος της Weather Underground (οργάνωση της αριστεράς στις ΗΠΑ), καταζητείται για ληστεία μετά φόνου, αλλά μένει ελεύθερος εδώ και τριάντα χρόνια αφού καταφέρνει να ξεγελάσει τις αρχές, παριστάνοντας τον πετυχημένο δικηγόρο. Όταν ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ αποκαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα, προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης και να βρει τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να καθαρίσει το όνομά του. Ο Robert Redford μετά από το επταετές του διάλειμμα (2000-2007), σκηνοθετεί την τρίτη ταινία του, συνεχίζοντας την πολιτικοποιημένη θεματολογία. Όντας ένας από τους έξι σκηνοθέτες που έχουν κερδίσει Oscar στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο, κάθε προσπάθειά του προκαλεί πάντα την περιέργεια και την προσμονή...

ΣΥΝ:
Ο Redford εξακολουθεί να γυρίζει καλές ταινίες, τις οποίες όμως δεν βλέπει σχεδόν κανένας. Ίσως το genre (το «Τhe Company you Keep» είναι ένα πολιτικό θρίλερ) σε συνδυασμό με την επανεμφάνισή του μπροστά από την κάμερα να πετύχουν το πολυπόθητο awareness του κοινού.

ΠΛΗΝ:
Ακούς εκεί Σάια ΛαΜπάουφ (Shia LeBeouf)! Ακούγεται σαν smooth jazz τραγουδιάρα γ' διαλογής που κάνει συναυλίες στον Λυκαβηττό κάθε καλοκαίρι και μαζεύει δύο χιλιάδες γκόμενες ντυμένες με συνολάκια από το Attrativo κι αμπαλαρισμένες με χειροποίητα μπιχλιμπίδια από αποξηραμένη κοπριά και γαλαζόπετρα.

Trailer - The Company You Keep

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.