The Master

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Paul Thomas Anderson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Amy Adams, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Jesse Plemons, Laura Dern

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Έχουμε καιρό να δούμε τον Joaquin Phoenix και τον Paul Thomas Anderson. Ο πρώτος προσπάθησε να γίνει ράπερ αλλά, ευτυχώς για εμάς και για εκείνον, δεν τα κατάφερε, και ο δεύτερος είναι ούτως ή άλλως ακριβοθώρητος. Η συνεργασία τους, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη ταινία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και την περιμένουμε πως και πως. Ένας χαρισματικός διανοούμενος δημιουργεί μια παραθρησκευτική οργάνωση και στρατολογεί μέλη. Ένας βετεράνος του Β' παγκοσμίου πολέμου, ο Freddie Sutton, επιστρέφει στην πατρίδα και πάνω στην μεταπολεμική του κατάθλιψη, βρίσκει παρηγοριά στην οργάνωση και γίνεται το δεξί χέρι του ηγέτη της. Όσο όμως οι πιστοί πολλαπλασιάζονται και δημιουργείται φανατισμός, ο Freddie αρχίζει να αμφιβάλλει για τα πάντα...

ΣΥΝ:
Ο τίτλος του φιλμ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αυτοβιογραφική χροιά. Από την πρώτη του ταινία, ένα γοητευτικό νουάρ για ανθρώπους που κυκλοφορούν την ώρα που η "καλή" κοινωνία κοιμάται, έως την τελευταία του, μια οπερατικών διαστάσεων σύνοψη του εικοστού αιώνα που ακούει στο όνομα «There Will Be Blood», ο Paul Thomas Anderson αποδεικνύει πως είναι ένας auteur με άλφα κεφαλαίο.

ΠΛΗΝ:
Η παραφιλολογία γύρω από το φιλμ (το «The Master» απεικονίζει τη γέννηση και την εξάπλωση μιας αίρεσης παρεμφερούς με τη σαϊεντολογία) μπορεί να το επισκιάσει.

Trailer - The Master

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.