The Hobbit: An Unexpected Journey

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Peter Jackson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Benedict Cumberbatch, Elijah Wood, Luke Evans, Martin Freeman, Cate Blanchett

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Μια ταινία που θα χωριστεί σε δυο μέρη (το δεύτερο αναμένεται να προβληθεί κατά το τέλος του 2013), με το πρώτο μέρος να εξιστορεί την περιπέτεια ενός περίεργου Hobbit, του Bilbo Baggins, που μαζί με μια ομάδα νάνων, ταξιδεύουν στο Lonely Mountain για να πάρουν πίσω τον θησαυρό που τους έκλεψε ο δράκος Smaug. Το prequel της τριλογίας του «The Lord of the Rings» ξεκινά με το trailer να υπόσχεται μια πολύ πιο ήρεμη, αλλά εξίσου συναρπαστική ταινία. Ο Peter Jackson φημολογείται πως γύρισε και τα δυο μέρη σχεδόν ταυτόχρονα στην Νέα Ζηλανδία, οπότε τα συνολικά συμπεράσματα ίσως μεταφερθούν για τον Νοέμβριο του 2013...

ΣΥΝ:
Μπορεί η περιέργεια για το πώς θα έμοιαζε το «Hobbit» δια χειρός Guillermo Del Toro να είναι σχεδόν ανίκητη, ωστόσο η επιστροφή του Peter Jackson πίσω από την τιμονιέρα είναι μια ευτυχέστατη συγκυρία. Και μπορεί το «The Lovely Bones» να αποτελεί μία αποτυχημένη προσθήκη στη φιλμογραφία του, ο κύριος λόγος της αποτυχίας του όμως έγκειται στο ότι από το «Lord of the Rings» κι έπειτα ο Jackson συλλαμβάνει και σκηνοθετεί μεγαλεπήβολα, προσέγγιση αταίριαστη προς μια «ψιθυριστή» ιστορία υπόκωφου πόνου και συγχώρεσης. Με το «Hobbit» αποκλείεται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα για προφανείς λόγους.

ΠΛΗΝ:
Ο Jackson γύρισε το φιλμ σε τρισδιάστατο format με ταχύτητα αναπαραγωγής 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βελτιώνεται η ευκρίνεια της εικόνας, ταυτόχρονα όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα να δείχνει υπέρ του δέοντος ρεαλιστικό, υποψία που ενισχύουν εντυπώσεις από δοκιμαστική προβολή υλικού από την ταινία, που κάνουν λόγο για εικόνα άκρως "αντικινηματογραφική".

Trailer - The Hobbit: An Unexpected Journey

© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.