Το CinemaNews.gr σας παρουσιάζει με υπερηφάνεια το καθιερωμένο πλέον αφιέρωμα για τις ταινίες της σεζόν που μόλις ξεκίνησε! Πέρυσι κάναμε ένα λάθος στο μέτρημα και οι ταινίες από 100 μας βγήκαν 101. Και επειδή το 101 αποδείχθηκε ιδιαίτερα γουρλίδικο, οι ταινίες του φετινού αφιερώματος ανέρχονται και πάλι στον αριθμό των 101!

Και φέτος ο Γιάννης Βασιλείου κατάφερε μετά από ατελείωτες ώρες περισυλλογής να συνοψίσει (χωρίς να χάσει το μοναδικό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει) τα θετικά και αρνητικά για τις ταινίες που θα δούμε τη σεζόν 2010-2011. Καλή ανάγνωση και καλές προβολές!

Όταν η σεζόν ξεκινά με το «Inception», η συνέχεια δε μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακή. Oι ‘μπλοκμπαστεράδες’ περιμένουν υπερπαραγωγές όπως το «Tron: Legacy», την επιστροφή των 'Πειρατών της Καραϊβικής' και το τέλος του «Harry Potter» saga, ενώ ταινίες όπως το «Thor» και το «Green Lantern» δε θα αφήσουν παραπονεμένους τους φίλους των κόμικ. Οι αδερφοί Coen και ο Terrence Malick αναμένεται να μονομαχήσουν στα Oscar με τον Peter Weir και την Sofia Coppola, ενώ δυνατά δράματα όπως το «Biutiful» και το «Never Let Me Go» μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

Όσοι ψάχνουν καλές κωμωδίες, μετρούν ήδη ανάποδα για το «The Other Guys», το «Due Date» και το sequel του «The Hangover», ενώ για τις ρομαντικές ψυχές το πρόγραμμα περιλαμβάνει τίτλους όπως το «Eat Pray Love» με την Julia Roberts και το «You Will Meet A Tall Dark Stranger» του Woody Allen. Στον αντίποδα, οι λάτρεις του τρόμου θα έχουν να επιλέξουν φέτος ανάμεσα σε ταινίες όπως τα «Devil», «Buried» και «Don’t Be Afraid Of The Dark». Τα «Red», «Sucker Punch» και «Machete» θα προσφέρουν άφθονη δράση, ενώ για όσους επιθυμούν κάτι πιο… εκλεπτυσμένο, έρχονται ταινίες όπως το «Another Year» του Mike Leigh, το «L'Illusioniste» και το «Aurora».

Εκείνοι που προτιμούν φιλμ… οικογενειακού προσανατολισμού αξίζει να περιμένουν τα «Rango», «Gulliver’s Travels» και «Cars 2», ενώ το Ελληνικό σινεμά θα δηλώσει δυναμικό 'παρών' με το «Μαχαιροβγάλτη», τη «Χώρα Προέλευσης» και το «Γάλα».

CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.