Blockbusters

Tron Legacy

Σκηνοθεσία: Joseph Kosinski

Νεαρός λαμβάνει σήμα από τον εδώ και χρόνια εξαφανισμένο πατέρα του και ανακαλύπτει ότι όλο αυτό τον καιρό που ο τελευταίος απουσίαζε, ήταν παγιδευμένος στον ψηφιακό κόσμο που είχε κατασκευάσει. Sequel στο τεχνολογικά πρωτοποριακό πλην εισπρακτικά αποτυχημένο «Tron» του 1982 με τον Jeff Bridges να επιστρέφει στον ρόλο που είχε υποδυθεί και στο πρωτότυπο.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Thor

Σκηνοθεσία: Kenneth Brannagh

Ο δημοφιλής θεός της αστραπής αποκτά κι αυτός το δικό του κινηματογραφικό franchise υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Keneth Brannagh. Σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου πάντως οι ήρωες δε θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους σαιξπηρικές ατάκες, όπως στο comic. Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο σχετικά άσημος Cris Hemsworth ενώ στο cast συναντούμε και τους Anthony Hopkins, Nathalie Portman και Stellan Skarsgard.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I & Part II

Σκηνοθεσία: David Yates

Οι περιπέτειες του νεαρού διοπτροφόρου μάγου φτάνουν στο τέλος τους σε ένα φινάλε που θα προβληθεί σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος θα το δούμε το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ το δεύτερο τον Ιούλιο του επόμενου. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη παραμένει ο Βρετανός David Yates, ενώ μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες προσθήκες στο cast είναι τα ονόματα των John Hurt, Bill Nighy και Ciaran Hinds. Φυσικά όπως κάθε υπερπαραγωγή της Warner που... σέβεται τον εαυτό της έτσι κι αυτή θα υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία για να προβληθεί και τρισδιάστατη - ελπίζουμε με αποτελέσματα λιγότερο τραγελαφικά από εκείνα του «Clash of the Titans».

Όλες οι λεπτομέρειες...

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Ο Johnny Depp ξαναφορά το κουστούμι του Jack Sparrow και αναζητά την Πηγή της Νιότης σε αυτό το sequel που για πολλούς είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της σεζόν! Την νέμεση του υποδύεται ο Ian McShane ενώ στο cast (από το οποίο απουσιάζουν οι Keira Nightley και Orlando Bloom) προστίθεται και η Penelope Cruz.

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader

Σκηνοθεσία: Michael Apted

Η Lucy και ο Edmund επιστρέφουν στο βασίλειο της Νάρνια για τρίτη φορά για να ξανασυναντήσουν φαύνους, τριχωτούς λατινογενείς κακούς και τον άτριχο και ηρωικό πρίγκιπα Κάσπιαν. Μετά την μετριότατη εισπρακτική πορεία του προηγούμενου sequel η Disney πάσαρε τα δικαιώματα στη Fox, η οποία εξακολουθεί να στοιβάζει στο θησαυροφυλάκιό της σακιά με δολάρια από το «Avatar», οπότε ακόμα και να μη δουλέψει η παρούσα παραγωγή, μάλλον δε θα στεναχωρηθεί πολύ...

Όλες οι λεπτομέρειες...

Green Lantern

Σκηνοθεσία: Martin Cambell

Σε αντίθεση με την Marvel που τα τελευταία χρόνια το έχει βάλει σκοπό να μεταφέρει όλους τους υπερήρωές της στο πανί, η DC κινείται συντηρητικά στο παιχνίδι. Ωστόσο το τοπίο δείχνει να αλλάζει και η εταιρεία ετοιμάζει δυναμική αντεπίθεση. Την αρχή κάνει ο ... υπεργαλαξιακός 'Πράσινος Φανός' που έρχεται για να απειλήσει την διανδρία των Batman και Superman. Τον ήρωα υποδύεται ο Ryan Reynolds ενώ από τα ονόματα του υπόλοιπου cast ξεχωρίζουν εκείνα των Tim Robbins, Angela Basset, Mark Strong και Peter Sarsgaard.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Inception

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Φουτουριστικό θρίλερ που εξελίσσεται σε ένα κόσμο, όπου μερικοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει τρόπους να διεισδύουν στα όνειρα των άλλων. Μετά την κολοσσιαία εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Dark Knight», ο Nolan έγινε αυτομάτως το χαϊδεμένο παιδί της Warner, η οποία τον 'φιλοδώρησε' με 160 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή της ταινίας.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Cowboys And Aliens

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Καουμπόι επισκέπτεται πόλη όπου αρχικά δε γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό, όταν όμως η πόλη δέχεται επίθεση από εξωγήινους, οι κάτοικοι θα στραφούν σ' αυτόν, καθώς είναι ο μόνος που δείχνει να ξέρει πώς θα τους αντιμετωπίσουν. Υπερπαραγωγή βασισμένη σε graphic novel που υπόσχεται μπόλικο χαβαλέ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jon Favreau και πρωταγωνιστούν οι κύριοι κύριοι Daniel Craig και Harrison Ford και η ωραιότατη Olivia Wilde.

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Last Airbender

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan

Live-action μεταφορά μιας πετυχημένης animation σειράς, όπου ο κόσμος είναι χωρισμένος σε 4 βασίλεια, της Φωτιάς, του Νερού, του Αέρα και της Γης. Όταν το βασίλειο της φωτιάς κηρύξει επίθεση στα άλλα 3, η σωτηρία του κόσμου κρέμεται στα χέρια του Aang ενός δεκάχρονου Avatar που μπορεί να τιθασεύσει και τα 4 στοιχεία. Στο σκηνοθετικό τιμόνι κάθεται ο M. Night Shyamalan και στο cast συναντούμε τον Dev Patel στο πρώτο του ρόλο μετά το «Slumdog Millionaire».

Όλες οι λεπτομέρειες...

Captain America: The First Avenger

Σκηνοθεσία: Joe Johnston

Ακόμα ένας υπερήρωας της Marvel μας συστήνεται κινηματογραφικά με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους τη μεθεπόμενη σεζόν στο «The Avengers». Την μπλε στολή με την αστερόεσσα θα φορέσει ο Chris Evans, ενώ τον κακό της υπόθεσης υποδύεται ο Hugo Weaving, που επανενώνει τις δυνάμεις του με τον σκηνοθέτη Joe Johnston για δεύτερη φορά μετά το περσινό «The Wolfman».

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Green Hornet

Σκηνοθεσία: Michel Gondry

Έχοντας αρκετά κοινά στοιχεία (ελπίζουμε μόνο θεματικά) με τον 'Ανθρωπο Σκια' του Russel Malcachy το «The Green Hornet» είναι μια πολύπαθη υπερηρωική υπερπαραγωγή που βασίζεται κι αυτή (όπως κι ο Ανθρωπος Σκιά) σε ένα δημοφιλές ραδιοφωνικό show των '30s. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον Seth Rogen και στη σκηνοθεσία τον Michel Gondry. Περιττό να πούμε πως όπως κάθε υπερπαραγωγή της Warner έτσι κι αυτή θα υποστεί 3D επεξεργασία στο στάδιο του post production. Τους έχουμε ήδη βαρεθεί...

Όλες οι λεπτομέρειες...

Transformers 3

Σκηνοθεσία: Michael Bay

Το (δικαιότατο) χρυσό βατόμουρο που έλαβε το προηγούμενο φιλμ δεν δείχνει να πτοεί τον Michael Bay που βάζει πλώρη για την τρίτη ταινία της σειράς. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε όταν οι εισπράξεις του δευτέρου μέρος ήταν κάτι παραπάνω από καλές; Η αποχώρηση της Megan Fox βέβαια στιγματίζει το τρίτο αυτό μέρος, δίνοντας ένα λόγο λιγότερο στους -κατά την πλειονότητά τους- αρσενικού γένους φαν του franchise, να τα 'σκάσουν' για να το δουν.

Όλες οι λεπτομέρειες...

X-Men: First Class

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Προτού ο καθηγητής Xavier και ο Magneto γίνουν εχθροί, ήταν φίλοι και πολεμούσαν μαζί ενάντια στις δυνάμεις του κακού. Τα γεγονότα που έκαναν το γυαλί να ραγίσει μεταξύ τους είναι το αντικείμενο αυτού του prequel/spin-off των X-men, που ξεκίνησε τα γυρίσματα του φέτος το καλοκαίρι με την προοπτική να είναι έτοιμο το επόμενο.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Salt

Σκηνοθεσία: Phillip Noyce

Αμερικανίδα πράκτορας βρίσκεται καταζητούμενη στην ίδια της την χώρα, όταν ασκούνται σε βάρος της κατηγορίες ότι είναι ρωσίδα πράκτορας, που έχει σαν στόχο τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου. Στο φιλμ επρόκειτο αρχικά να πρωταγωνιστήσει ο Tom Cruise, ωστόσο όταν εκείνος αποχώρησε από το project έγινε αλλαγή φύλου στον κεντρικό χαρακτήρα κι έτσι ο Edwin Salt έγινε Evelyn Salt και ο Tom Cruise... Angelina Jolie!

Όλες οι λεπτομέρειες...

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.