Drama

Biutiful

Σκηνοθεσία: Alejandro Gonzalez Inarritu

Για να προλάβουμε τον εξυπνάκια που σχεδίαζε να πεταχτεί, το ανορθόγραφο του τίτλου δεν οφείλεται σε δικό μας σφάλμα, έτσι είναι ο τίτλος της παραγωγής και προφανώς, επειδή βρισκόμαστε σε ταινία του Inarritu, τίποτα δεν είναι όμορφο, τουλάχιστον όχι στη ζωή του βασικού χαρακτήρα. Μπορεί ο Ιnarritu να ξαπέστειλε τον Arriaga και να έγραψε το σενάριο μόνος του, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ...

Όλες οι λεπτομέρειες...

The American

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Επαγγελματίας δολοφόνος εγκαθίσταται σε επαρχιακό χωριό της Σικελίας για να εκπληρώσει μια τελευταία αποστολή προτού αποσυρθεί. Ωστόσο οι γνωριμίες του εκεί θα κάνουν το έργο του δυσχερέστερο. Η νέα ταινία του Anton Corbijn μετά το εξαιρετικό «Control» είναι βασισμένη σε ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο και έχει για πρωταγωνιστή τον George Clooney.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Blue Valentine

Σκηνοθεσία: Derek Cianfrance

Ζευγάρι παντρεμένων που προσπαθεί να σώσει τον γάμο του 'δραπετεύει' σε ένα μοτέλ και αναπολεί τα περασμένα. Φιλμ που κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο στο φεστιβάλ των Καννών όσο και στο Sundance, όπου πρωτοπροβλήθηκε, το Blue Valentine έχει όλα τα φόντα για να αναδειχθεί στο sleeper hit της χρονιάς!

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Company Men

Σκηνοθεσία: John Wells

Ένας χρόνος από τη ζωή τριών εργαζομένων, που έρχονται αντιμέτωποι με την πιθανότητα απόλυσης, όταν η εταιρεία που εργάζονται ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού. Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται πλήγματα από κάθε πλευρά, το φιλμ φαντάζει τραγικά επίκαιρο.

Όλες οι λεπτομέρειες...

The King's Speech

Σκηνοθεσία: Tom Hooper

Το χρονικό των προσπαθειών του βασιλιά Γεωργίου του Έβδομου να καταπολεμήσει το τραύλισμα του με λογοθεραπεία. Το παραδοσιακό δράμα εποχής, που αν δεν βγει μια σεζόν, θα γκρεμιστεί ο φούρνος της γνωστής λαϊκής θυμοσοφίας. Ο Colin Firth ηγείται ενός cast, που απαρτίζεται από την μεικτή Βρετανίας και τους Αυστραλούς Geoffrey Rush και Guy Pearce. Σκηνοθετεί ο Tom Hooper του συμπαθέστατου «The Damned United», το οποίο στην Ελλάδα δυστυχώς βγήκε απευθείας στο Dvd. Αναζητήστε το!

Όλες οι λεπτομέρειες...

Snow Flower And The Secret Fan

Σκηνοθεσία: Wayne Wang

Η ιστορία της φιλίας δύο κοριτσιών στην Κίνα του 19ου αιώνα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με τη Nu Shu, την μυστική γλώσσα τον γυναικών, αποτελεί τον σεναριακό άξονα της νέας ταινίας του Wayne Wang. Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Lisa See, ενώ ο Hugh Jackman κάνει μια μικρή 'τραγουδιστική' εμφάνιση.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Rabbit Hole

Σκηνοθεσία: John Cameron Mitchell

Η ζωή ενός ζευγαριού αλλάζει απότομα όταν το παιδί τους σκοτώνεται σε τραγικό ατύχημα. Στην τρίτη του κινηματογραφική εξόρμηση ο John Cameron Mitchell πατά σε πιο mainstream μονοπάτια και για πρώτη φορά σκηνοθετεί σενάριο κάποιου άλλου. Το ζευγάρι υποδύονται οι Nicole Kidman και Aaron Echart ενώ το σενάριο υπογράφει ο Danny Lindsay- Abbaire, διασκευάζοντας ένα δικό του θεατρικό. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Abel Korzeniowski, ο άνθρωπος πίσω από το αριστουργηματικό score που συνόδευε το «A Single Man» του Tom Ford.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Wall Street 2: Money Never Sleeps

Σκηνοθεσία: Oliver Stone

Ο δαιμόνιος Gordon Gekko αποφυλακίζεται και προσπαθεί να ξαναχτίσει το όνομά του σε ένα κόσμο που οδεύει προς την οικονομική κατάρρευση. Sequel της γνωστής επιτυχία του Oliver Stone που μας έμαθε ότι η απληστία είναι... καλό πράγμα και χάρισε στον Michael Douglas το μοναδικό του Oscar. Ο τελευταίος επιστρέφει στον ίδιο ρόλο και παράλληλα επιστρέφει στις παραγωγές μεγάλου βεληνεκούς μετά από αρκετό καιρό.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Burlesque

Σκηνοθεσία: Steven Antin

Νεαρή επαρχιωτοπούλα παίρνει το δισάκι της στον ώμο και κατευθύνεται προς το Λος Αντζελες, όπου πιάνει δουλειά σε ξεπεσμένο burlesque club που ανήκει σε πρώην χορεύτρια. Τα φιλμ αναμένεται να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς αποτελεί αφενός το πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Christina Aguilera κι αφετέρου την πρώτη ταινία που εμφανίζεται η Cher εδώ και 7 χρόνια!

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Kids Are All Right

Σκηνοθεσία: Lisa Cholodenko

Η Jules και η Nic είναι ένα λεσβιακό ζευγάρι που μεγαλώνει δυο παιδιά, τα οποία απόκτησε με τεχνητή γονιμοποίηση. Η κατάσταση στην οικογένεια θα ανατραπεί όταν εμφανιστεί ο βιολογικός πατέρας των παιδιών. Δράμα με μπόλικα χιουμοριστικά στοιχεία που προβλήθηκε με επιτυχία στο περασμένο φεστιβάλ Βερολίνου.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Never Let Me Go

Σκηνοθεσία: Mark Romanek

Τρία παιδιά που μεγάλωσαν εσώκλειστα σε ένα σχολείο, ενηλικιώνονται και έρχονται αντιμέτωπα με την αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλο και με την εφιαλτική πραγματικότητα που απλώνεται μπροστά τους. Δραματικό φιλμ που κρύβει εκπλήξεις. Σε σκηνοθεσία Mark Romanek, που έχει να κάνει ταινία 8 ολόκληρα χρόνια - από το «One Hour Photo».

Όλες οι λεπτομέρειες...

It's Kind Of A Funny Story

Σκηνοθεσία: Ryan Fleck, Anna Boden

Καταθλιπτικός νεαρός κλείνεται σε ψυχιατρική κλινική και κάνει μια καινούργια αρχή. Η νέα ταινία του δίδυμου Anna Boden - Ryan Fleck, που 4 χρόνια πριν μας χάρισε το εξαιρετικό «Half Nelson». Ευκαιρία να δούμε τις επιδόσεις του Zach Galifianakis σε έναν πιο δραματικό ρόλο.

Όλες οι λεπτομέρειες...

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.