The Way Back

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Peter Weir

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Colin Farrell, Mark Strong, Saoirse Ronan, Jim Sturgess, Ed Harris

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η απόδραση τριών αιχμαλώτων από τα γκούλαγκ και η οδύσσεια τους στην παγωμένη Σιβηρία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι το θέμα της νέας ταινίας του Αυστραλού Peter Weir, που είχε να κάνει ταινία από το σφόδρα παραγνωρισμένο «Master and Commander: The Far Side of the World». Την ανδρική πρωταγωνιστική τριπλέτα συνοδεύει η νεαρή Saoirse Ronan που στα 16 της χρόνια έχει βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί της με τα διπλάσια -και βάλε- χρόνια από αυτή.

ΣΥΝ:
Έχοντας δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε διαφορετικά είδη και έχοντας πάρει σημαντικά ρίσκα από τα οποία βγήκε νικητής ο Peter Weir έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς των τελευταίων δεκαετιών -κι εμείς μαζί του.

ΠΛΗΝ:
Το πλην πάει στην Ακαδημία των Oscar που παρά το γεγονός ότι ο Weir έχει στο ενεργητικό του σωρεία καταπληκτικών ταινιών και έχει προταθεί 6 φορές για το χρυσό αγαλματίδιο(οι 4 για σκηνοθεσία), δεν του έχουν δώσει ούτε ένα. Καιρός να αποκαταστηθεί η αδικία!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.