Oscar Baits

127 Hours

Σκηνοθεσία: Danny Boyle

Η αληθινή ιστορία ενός αμερικανού ορειβάτη που, εγκλωβισμένος ανάμεσα σε βράχους, αναγκάστηκε να κόψει το χέρι του για να ξεφύγει. Ο Danny Boyle του «Trainspotting», του «28 Days Later» αλλά και του «Slumdog Millionaire» σκηνοθετεί και ο James Franco πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ που αναμένεται να λάβει αρκετές οσκαρικές υποψηφιότητες

Όλες οι λεπτομέρειες...

Hereafter

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Η νέα ταινία του Clint Eastwood είναι ένα δράμα με στοιχεία μεταφυσικού θρίλερ που αφηγείται τις ιστορίες τριών ανθρώπων που ήρθαν κοντά στο θάνατο. Ακούγεται ιδιαίτερα φιλόδοξο και μας αρέσει, ενώ όσοι έχουν διαβάσει το σενάριο εκφράζονται με κολακευτικά σχόλια για αυτό. Πρωταγωνιστούν οι Matt Damon, Cecile de France και Bryce Dallas Howard ενώ το σενάριο υπογράφει ο Peter Morgan («The Queen», «The Damned United»).

Όλες οι λεπτομέρειες...

Tree Of Life

Σκηνοθεσία: Terrence Malick

Επιστροφή στα πλατό για έναν από τους πλέον σημαντικούς Αμερικανούς δημιουργούς. Οι πληροφορίες που έχουμε για το project είναι ελαφρώς συγκεχυμένες. Στο επίκεντρο του φιλμ είναι η σχέση ενός παιδιού με τον δεσποτικό πατέρα του, ωστόσο αυτό που διαρρέει είναι ότι ο Malick έχει κάτι πιο μεγαλεπήβολο στο μυαλό του και ότι το φιλμ του μιλά για τη δημιουργία του κόσμου, την εξέλιξη, την γέννηση, τον θάνατο και άλλα τέτοια συναφή. Μας τρώει η περιέργεια!

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Way Back

Σκηνοθεσία: Peter Weir

Η απόδραση τριών αιχμαλώτων από τα γκούλαγκ και η οδύσσεια τους στην παγωμένη Σιβηρία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι το θέμα της νέας ταινίας του Αυστραλού Peter Weir, που είχε να κάνει ταινία από το σφόδρα παραγνωρισμένο «Master and Commander: The Far Side of the World». Την ανδρική πρωταγωνιστική τριπλέτα συνοδεύει η νεαρή Saoirse Ronan που στα 16 της χρόνια έχει βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί της με τα διπλάσια -και βάλε- χρόνια από αυτή.

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Fighter

Σκηνοθεσία: David O. Russell

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του πυγμάχου 'Ιrish' Micky Ward και του αδελφού του, που τον προπόνησε για να μπει στις επαγγελματικές κατηγορίες τη δεκαετία του 80. Το φιλμ του David O Russel αναμένεται να είναι ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές των φετινών Oscar -ειδικά στις ερμηνευτικές κατηγορίες, με τους δύο πρωταγωνιστές να υφίστανται επίπονες σωματικές αλλαγές για τις ανάγκες των ρόλων τους.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Somewhere

Σκηνοθεσία: Sofia Coppola

Ένα 'κακό παιδί' του Hollywood επανεξετάζει τη ζωή του, όταν δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της 11χρονης κόρης του. Το βαρύ πυροβολικό της Focus Features για τα φετινά Oscar είναι η νέα ταινία της Sofia Coppola που αναμένεται να αναστήσει την καριέρα του πρωταγωνιστή της Stephen Dorff.

Όλες οι λεπτομέρειες...

Black Swan

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky

Η σχέση μιας σιτεμένης χορεύτριας μπαλέτου με την νεόκοπη ανταγωνίστρια της βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Darren Aronofsky, που μέχρι στιγμής όχι μόνο δε μας έχει απογοητεύσει, αλλά κάθε νέα του ταινία είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Φυσικά η - όπως ακούγεται- πολύ σκοτεινή φύση της ταινίας ενδέχεται να λειτουργήσει σαν ανασταλτικός παράγοντας για την είσοδό της στις υποψηφιότητες των Oscar.

Όλες οι λεπτομέρειες...

True Grit

Σκηνοθεσία: Joel Coen, Ethan Coen

Μια ξεροκέφαλη έφηβη προσλαμβάνει έναν σκληροτράχηλο, μέθυσο σερίφη για να εντοπίσει και να σκοτώσει τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον πατέρα της. Remake της ομώνυμης ταινίας του Henry Hathaway από τους δαιμόνιους αδερφούς Coen, με τον Jeff Bridges στο ρόλο που χάρισε ένα Oscar ερμηνείας στον John Wayne. Δεν ξέρουμε αν τα μέλη της Ακαδημίας θα ξαναδώσουν αγαλματίδιο στους Coen σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη βράβευσή τους, αλλά αν τολμήσουν να αγνοήσουν ακόμα μια φορά τον Roger Deakins, τότε να πάνε να...

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Conspirator

Σκηνοθεσία: Robert Redford

Η δίκη μιας γυναίκας που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του Λίνκολν είναι το αντικείμενο της νέας ταινίας του Robert Redford, που επιστρατεύει ένα πολυπληθές cast αναγνωρίσιμων προσώπων και φιλοδοξεί να δηλώσει βροντερό παρών τη βραδιά απονομής τον Oscar.

Όλες οι λεπτομέρειες...

The Social Network

Σκηνοθεσία: David Fincher

Η ιστορία του ιδρυτή του facebook και οι αψιμαχίες του με τους άλλους μνηστήρες της πατρότητας της δημοφιλούς αυτής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον θεματικό πυρήνα της νέας ταινίας του David Fincher. Ομολογουμένως απρόσμενη επιλογή για τον αμερικανό δημιουργό κι ακόμα πιο απρόσμενο το casting. Για να δούμε τι θα δούμε.

Όλες οι λεπτομέρειες...

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.