Σινεφίλ

Melancholia + Trailer

Σκηνοθεσία: Lars Von Trier

Οι τελευταίες ώρες δύο αδερφών προτού ο πλανήτης Melancholia συγκρουστεί με τον πλανήτη Γη και αφανίσει κάθε ζωντανό οργανισμό. Μαζί και τον δημιουργό της ταινίας, τον προβοκάτορα Lars Von Trier που για ακόμα μια φορά προκάλεσε σούσουρο στη συνέντευξη τύπου εκτοξεύοντας ασυναρτησίες. Μπορεί οι μέθοδοι που προμοτάρει το προϊόν του να μας είναι απεχθείς, ωστόσο εξίσου απεχθής είναι και η πρωτοφανής απόφαση του φεστιβάλ να του απαγορεύσει την είσοδο στους χώρους που διεξάγεται από δω και στο εξής - ένα φεστιβάλ που υποτίθεται πως φημίζεται για τις τολμηρές επιλογές του και την ανοχή του στις διαφορετικές 'φωνές'.

Οι λεπτομέρειες...

Sleeping Beauty + Trailer

Σκηνοθεσία: Julia Leigh

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Emily Browning υποδύεται μια νεαρή κοπέλα που γίνεται αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από μεγαλύτερους της. Εδώ από ματσωμένους 'πορνόγερους', που πληρώνουν για να ασελγήσουν στο ναρκωμένο σώμα της. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Julia Leigh, που τα παπαγαλάκια είχαν χρίσει πριν την προβολή φαβορί για την κατάκτηση κάποιου βραβείου στις Κάννες, από όπου όμως έφυγε με άδεια χέρια κι ανάμεικτες εντυπώσεις.

Οι λεπτομέρειες...

The Skin I Live + Trailer

Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar

Ημίτρελος πλαστικός χειρούργος εφευρίσκει ένα τύπο συνθετικού δέρματος ανθεκτικό σε κάθε είδους κακομεταχείριση. Για πειραματόζωο χρησιμοποιεί μια μυστηριώδη γυναίκα που σχετίζεται με το σκοτεινό παρελθόν του. Ο αγαπητικός μεγάλης μερίδας της ελληνικής Κριτικής Pedro Almodovar, που ξανασυνεργάζεται μετά από πολλά χρόνια με τον πάλαι πότε αγαπημένο του πρωταγωνιστή Antonio Banderas, παίρνει ένα νοσηρό μυθιστόρημα τρόμου και το μπολιάζει με εκκεντρικό χιούμορ και μελοδραματικούς τόνους.

Οι λεπτομέρειες...

Le Havre + Trailer

Σκηνοθεσία: Aki Kaurism?ki

Μποέμ εκ Παρισίων που έχει εγκατασταθεί στη Χάβρη και δουλεύει σαν λούστρος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν παίρνει υπό την προστασία του έναν νεαρό λαθρομετανάστη. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει απασχολήσει και με το παραπάνω το ευρωπαϊκό σινεμά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο Aki Kaurismaki υπόσχεται μια χιουμοριστική κι ανθρώπινη ματιά, που κάνει το φιλμ να ξεχωρίζει από ανάλογα του είδους

Οι λεπτομέρειες...

The Artist + Trailer

Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicius

Μέγας σταρ του βωβού σινεμά βλέπει την καριέρα του να κατρακυλά με τον ερχομό του ομιλούντος κινηματογράφου, την ίδια ώρα που μια πανέμορφη, νεαρή κομπάρσος βλέπει την εξέλιξη αυτή σαν μια ευκαιρία για να γίνει πρώτο όνομα. Σχεδόν από το πουθενά η νέα ταινία του Michel Hazanavicius («OSS 117») έκλεψε τις εντυπώσεις στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών, προξένησε το ενδιαφέρον των αδερφών Weinstein που έσπευσαν να αγοράσουν τα δικαιώματα της για διανομή επί αμερικανικού εδάφους και χάρισε στον ταλαντούχο Jean Dujardin το βραβείο αντρικής ερμηνείας.

Οι λεπτομέρειες...

Coriolanus + Trailer

Σκηνοθεσία: Ralph Fiennes

Εξόριστος από την Ρώμη ο Κοριολανός συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο εχθρό του, προκειμένου να πάρει την αιματηρή εκδίκησή του. Σύγχρονη διασκευή ενός από τα λιγότερο δημοφιλή έργα του William Shakespeare, το «Coriolanus» σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός από τους ελάχιστους εναπομείναντες gentlemen της μεγάλης οθόνης: του Ralph Fiennes. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Gerard Butler, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε μια θεατρική παράσταση του 'Κοριολανού'.

Οι λεπτομέρειες...

Once Upon A Time In Anatolia + Trailer

Σκηνοθεσία: Nuri Bilge Ceylan

Ένας μπάτσος, ένας εισαγγελέας κι ένας ιατροδικαστής σέρνουν σιδηροδέσμιους δύο κατηγορούμενους για φόνο στην εξοχή, προκειμένου να βρουν το σημείο, όπου οι δράστες έθαψαν το πτώμα του θύματός τους. Μη σας ξεγελά η αστυνομική χροιά του premise. Σε μια ταινία του Nuri Bilge Ceylan («Uzak», «Three Monkeys») η πλοκή παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Προβλήθηκε στις Κάννες την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ, άρεσε, αν και χλευάστηκε από κάποιους λιγότερο υπομονετικούς θεατές στην αίθουσα, κι απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής εξ ημισείας με τους αδερφούς Dardenne.

Οι λεπτομέρειες...

The Future + Trailer

Σκηνοθεσία: Miranda July

Ζευγάρι που υιοθετεί μια γάτα του δρόμου βλέπει τη ζωή του να αλλάζει και την εμπιστοσύνη του να δοκιμάζεται. Έξι χρόνια μετά το ενδιαφέρον ντεμπούτο της, το σπονδυλωτό «Me and you and everyone we know», η Miranda July επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Μένει να δούμε αν η αναμονή άξιζε τον κόπο. Αυτό που μας κεντρίζει την περιέργεια πάντως είναι ότι χρέη αφηγητή αναλαμβάνει η... γάτα! Το φιλμ προβλήθηκε στο περασμένο φεστιβάλ Βερολίνου.

Οι λεπτομέρειες...

The Rum Diary + Trailer

Σκηνοθεσία: Bruce Robinson

Νεοϋορκέζος δημοσιογράφος πιάνει δουλειά σε εφημερίδα στο Πουέρτο Ρίκο, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής, τα οποία πνίγει στο ρούμι. Είναι η δεύτερη φορά που ο Johnny Depp υποδύεται ένα alter egο του Hunter S. Thompson, και πάλι σε μια διασκευή νουβέλας του τελευταίου. Η συγκεκριμένη μολονότι γράφτηκε στις αρχές των 60's, παρέμενε ακυκλοφόρητη έως το 1998. Αυτή τη φορά ο Depp ανέλαβε και την παραγωγή, μέσω της νεοσύστατης εταιρείας του, την Infinitum Nihil.

Οι λεπτομέρειες...

Twixt + Trailer

Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola

Συγγραφέας ιστοριών τρόμου μπλέκεται στο μυστήριο του φόνου ενός νεαρού κοριτσιού κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και ενθουσιάζεται με την προοπτική μιας νέας ιστορίας, για να ανακαλύψει ότι τον αφορά πολύ περισσότερο από ότι νόμιζε. Θα μπορούσε να 'ναι μεταφορά κάποιας νουβέλας του Stephen King από τον τηλεοπτικό Mick Garris. Κι όμως πρόκειται για τη νέα ταινία του πολυαγαπημένου μας Francis Ford Coppola την οποία οι πρώτες εντυπώσεις περιγράφουν σαν μια ιστορία του Edgar Alan Poe σκηνοθετημένη από τον David Lynch και τον... Roger Corman! Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το φιλμ δεν είναι γυρισμένο εξ'ολοκλήρου σε τρισδιάστατο format, αλλά μόνο κατά τμήματα, όπου ο σκηνοθέτης του έκρινε ότι το απαιτούσαν οι ανάγκες της αφήγησης.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.