Το CinemaNews.gr σας παρουσιάζει για μια ακόμα χρονιά το καθιερωμένο αφιέρωμα για τις ταινίες της σεζόν που μόλις ξεκίνησε! Κάποτε από λάθος αντί για 100 ταινίες παρουσιάσαμε 101. Και επειδή αυτός ο αριθμός αποδεικνύεται κάθε χρονιά ιδιαίτερα γουρλίδικος, 101 είναι και οι ταινίες του φετινού αφιερώματος!

Το νέο μας αφιέρωμα κρύβει μια καινοτομία, αφού για πρώτη φορά φιλοξενεί και τα trailer για όσες από τις ταινίες ήταν αυτό δυνατό.

Ο Γιάννης Βασιλείου δεν έβαλε μυαλό, πείσμωσε και τελικά κατάφερε μετά από αμέτρητες ώρες περισυλλογής να συνοψίσει (διατηρώντας το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει) τα θετικά και αρνητικά για τις ταινίες που θα δούμε τη σεζόν 2011-2012. Σε ρόλο guest star τρύπωσε στα κείμενα και ο 'Θείος Θανάσης'. Καλή ανάγνωση και καλές προβολές!

Η περσινή σεζόν ήταν από τις πλέον επιτυχημένες των τελευταίων ετών με αρκετές, υπέροχες ταινίες για όλα τα γούστα. Αν το momentum κρατήσει και φέτος, τότε η νέα σεζόν θα μας φέρει πολλές συναρπαστικές κινηματογραφικές βραδιές.

Τον πρώτο λόγο έχουν και φέτος οι comic υπερπαραγωγές με ταινίες όπως το «The Dark Knight Rises», το «The Avengers» και το «The Amazing Spider-Man». Σφαγή θα γίνει για μια θέση στο Kodak Theater με τους πιθανούς διεκδικητές των Oscar να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το βιογραφικό «J. Edgar» του Clint Eastwood, τη μαύρη κωμωδία «Carnage» του Roman Polanski και την δραματική κομεντί «The Descendants» του Alexander Payne.

Oι φαν της κωμωδίας έχουν να περιμένουν φιλμ όπως το «The Dictator» με τον Sacha Baron Cohen, το «Casa de mi Padre» με τον Will Ferrell και το sequel του "American Pie, με τίτλο «American Reunion», ενώ για τις ρομαντικές ψυχές ο μπαχτσές διαθέτει τίτλους όπως το «One Day», το «New Year’s Eve» και το «Midnight in Paris» του πολυαγαπημένου μας Woody Allen.

Για τους φίλους της αδρεναλίνης υπάρχουν τα «Killer Elite», «Texas Killing Fields» και «The Girl with the Dragon Tattoo», remake του ομώνυμου σουηδικού hit δια χειρός David Fincher, ενώ εκείνοι που αναζητούν μια γερή τρομάρα θα την βρουν σε ταινίες όπως το «The Woman in Black», το «Intruders» και το «Contagion». Τα «Τhe Artist», «Melancholia» και «Coriolanus» απευθύνονται στο σινεφίλ κοινό, ενώ για όλη την οικογένεια προτείνονται ανεπιφύλακτα το «The Adventures of TinTin: Secrets of the Unicorn» του Stephen Spielberg, το «Hugo» του Martin Scorsese (!) και το «Brave», το νέο animation της πρωτοπόρου στον χώρο Pixar.

Τέλος το ελληνικό σινεμά καλείται να επιβεβαιώσει την άνοδο του με ταινίες όπως οι «Άλπεις», ο «Άδικος Κόσμος» και το «Γάλα» και να ανακάμψει εμπορικά με παραγωγές σαν το «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» και το «Poker Face».

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.