Oscar Baits

J. Edgar + Trailer

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Βιογραφία του διαβόητου διευθυντή του FBI J.Edgar Hoover, που ρίχνει φως γύρω από την σκανδαλώδη καριέρα του αλλά και τη φημολογούμενη ομοφυλοφιλία του. Ειλικρινά χαιρόμαστε αφάνταστα που κάθε σεζόν έχουμε να περιμένουμε μια ταινία του Eastwood και ευχόμαστε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς αυτή του η παραγωγικότητα να συνεπάγεται και εκπτώσεις στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος. Εδώ συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος βλέπει τις μετοχές του σήμερα να είναι πιο ανεβασμένες κι από τότε που τα έβαζε με παγόβουνα και περουκοφόρους Billy Zane.

Οι λεπτομέρειες...

Carnage + Trailer

Σκηνοθεσία: Roman Polanski

Όταν τα παιδιά τους εμπλέκονται σε άγριο καυγά στο προαύλιο του σχολείου, δυο ζευγάρια γονέων αποφασίζουν να συναντηθούν και να λύσουν τις διαφορές τους πολιτισμένα. Βασισμένη σε θεατρικό της Yasmine Reza, που σύμφωνα με τις κριτικές πρόκειται για ένα συναρπαστικό πάντρεμα μαύρου χιούμορ και κοινωνικής κριτικής, η νέα δουλειά του Roman Polanski κλείνει σε ένα δωμάτιο τους Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz και John C. Reilly και τους αφήνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να δώσουν ερμηνείες οσκαρικών προδιαγραφών!

Οι λεπτομέρειες...

The Descendants + Trailer

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Όταν η γυναίκα του παθαίνει ατύχημα που την αφήνει σε κώμα, ένας μεσίτης παίρνει τις δυο κόρες του και ξεκινά ένα road trip, για να συναντήσει τον άνθρωπο που διατηρούσε παράνομο δεσμό μαζί της. Σε σκηνοθεσία Alexander Payne, με τον George Clooney στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ένα trailer σκέτο πειρασμό, ετούτη η δραματική κομεντί είναι ένα από τα σίγουρα στοιχήματα για τα φετινά Oscar. Στις ελληνικές αίθουσες βγαίνει στις 12 Ιανουαρίου του 2012.

Οι λεπτομέρειες...

The Ides Of March + Trailer

Σκηνοθεσία: George Clooney

Νεαρός επικοινωνιολόγος πιάνει δουλειά στο γραφείο ενός υποψηφίου προέδρου και γνωρίζει από πρώτο χέρι το βρώμικο κόσμο της πολιτικής. Βασισμένη στο βραβευμένο θεατρικό του Beau Willmon 'Farragut North', με πιο φιλικό τίτλο προς το κοινό και δυνατό cast, η τέταρτη σκηνοθετική απόπειρα του George Clooney είναι ένα από τα φαβορί για τα προσεχή Oscar και σίγουρα μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το όνομα που έπαιζε περισσότερο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν εκείνο του Leonardo DiCaprio, αλλά τελικά τον πήρε ο συμπαθέστατος και φιλότιμος Ryan Gosling.

Οι λεπτομέρειες...

War Horse + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Spielberg

Νεαρό αγόρι κατατάσσεται στο στρατό και βουτά στη δίνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για να ξανασυναντήσει το πολυαγαπημένο του άλογο. Η δεύτερη ταινία του Spielberg που θα δούμε μέσα στη σεζόν εξελίσσεται σε έναν πόλεμο που έχει απασχολήσει πολύ λίγες παραγωγές, ειδικά σε σύγκριση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο. Μην περιμένετε πάντως σκηνές ανάλογης αγριότητας με την εισαγωγή του «Saving Private Ryan», καθώς πρόκειται για μια παραγωγή οικογενειακού προσανατολισμού. Αίσθηση προκαλεί η παρουσία του Richard Curtis στα σεναριακά credits. Ναι, του Richard Curtis του «Black Adder» και του «Notting Hill»!

Οι λεπτομέρειες...

A Dangerous Method + Trailer

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Βασισμένο σε ένα θεατρικό του Christopher Hampton που με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα βιβλίο του John Kerr, το φιλμ περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στις εμβληματικές φυσιογνωμίες της ψυχιατρικής Sigmund Froyd και Carl Young για τα μάτια μιας ασθενούς τους. Η σάρκα, το σεξ και οι ψυχαναλυτικές συνιστώσες τους απασχόλησαν τον David Cronenberg στο σύνολο της φιλμογραφίας του. Επόμενο ήταν το συγκεκριμένο project να κεντρίσει το ενδιαφέρον του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα παραδώσει μία από τις ωριμότερες δημιουργίες της καριέρας του.

Οι λεπτομέρειες...

Tinker, Tailor, Soldier, Spy + Trailer

Σκηνοθεσία: Thomas Alfredson

Συνταξιούχος πράκτορας της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επανέρχεται στην ενεργό δράση για να ξεσκεπάσει τον σοβιετικό κατάσκοπο που φέρεται να δρα στο εσωτερικό της υπηρεσίας. Παρά το γεγονός ότι ο John LeCarre είναι ένας πολυγραφότατος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας, ελάχιστες είναι οι κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων του, με πιο χαρακτηριστική (και πιο επιτυχημένη) το «The Constant Gardener» του Fernando Meirelles. Εκείνο για το οποίο είμαστε περισσότερο περίεργοι είναι αν θα καταφέρει ο δανός Thomas Alfredson του «Let the Right One In» να δώσει στον Gary Oldman την πρώτη του υποψηφιότητα για Oscar.

Οι λεπτομέρειες...

The Iron Lady + Trailer

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Βίος και πολιτεία της 'σιδηράς κυρίας' Margaret Thatcher, μιας πολιτικής προσωπικότητας συνώνυμης της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, που πολύ φοβόμαστε ότι θα παρουσιαστεί μέσω του φιλμ σαν εμβληματική φυσιογνωμία του φεμινιστικού κινήματος. Την υποδύεται η σαρωτική Meryl Streep, την οποία πλαισιώνουν οι πάντα αξιολάτρευτοι Jim Broadbent και Richard E. Grant. Παραδόξως το σενάριο δε φέρει την υπογραφή του Peter Morgan, που έχει πάρει το κολάι σε ανάλογα projects.

Οι λεπτομέρειες...

My Week With Marilyn + Trailer

Σκηνοθεσία: Simon Curtis

Ένας υπάλληλος που εργάζεται για λογαριασμό του Laurence Olivier καταγράφει τις ταραχώδεις σχέσεις του με τη Marilyn Monroe κατά τη συνεργασία τους στην ταινία «The Prince and the Showgirl». Σε σκηνοθεσία του τηλεοπτικού Simon Curtis το φιλμ έχει μια σειρά από καλούς ηθοποιούς που υποδύονται πραγματικά πρόσωπα, γεγονός που καθιστά από πιθανή έως βέβαιη την παρουσία του στις υποψηφιότητες των Oscar, κυρίως στις ερμηνευτικές κατηγορίες. H Michelle Williams παίζει την Marilyn Monroe, η Julia Ormond την τότε σύζυγο του Olivier, Vivian Leigh και τον θρύλο της βρετανικής υποκριτικής σκηνής καλείται να υποδυθεί ο Kenneth Brannagh, σε μια προφανή αλλά μάλλον ταιριαστή επιλογή του casting director.

Οι λεπτομέρειες...

Extremely Loud and Incredibly Close + Trailer

Σκηνοθεσία: Stephen Daldry

Εννιάχρονος με ταλέντο στις εφευρέσεις, στην αστροφυσική και στα... κύμβαλα, 'χτενίζει΄ τη Νέα Υόρκη για να βρει την κλειδαριά, που αντιστοιχεί στο κλειδί, που άφησε ο πατέρας του, προτού σκοτωθεί στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11/09/01. O Stephen Daldry («The Hours», «The Reader») προσλαμβάνει τους αγαπημένους σταρ της Αμερικής Tom Hanks και Sandra Bullock και με την αρωγή του πολύπειρου Eric Roth στο σενάριο 'σαλπάρει' ολοταχώς για το Kodak Theater. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Jonathan Safran Foer.

Οι λεπτομέρειες...

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.