On The Road

 

SOCIAL:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Walter Salles

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Sam Riley, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο φίλοι διασχίζουν την Αμερική με αυτοκίνητο και βιώνουν εμπειρίες που τους κάνουν ωριμότερους. Κινηματογραφική μεταφορά ενός εμβληματικού βιβλίου για την αμερικανική κουλτούρα, που έβαλε τoν σπόρο για το κίνημα των χίπηδων και κατά κάποιο τρόπο γέννησε το road movie. H λεγόμενη Beat Generation φαίνεται ξαφνικά να απασχολεί το αμερικανικό σινεμά, καθώς πρόσφατα είδαμε το «The Howl», ένα ιδιόρρυθμο biopic του Ginsberg, που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά δεν βρήκε διανομή.

ΣΥΝ:
Στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, τα 'Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας', ο Walter Salles έβαλε μια μετέπειτα σημαντική φιγούρα για τον 20ο αιώνα να διασχίζει με μοτοσικλέτα τη Λατινική Αμερική παρέα με ένα φίλο του.

ΠΛΗΝ:
Από τότε όμως ο Salles δεν παρέδωσε τίποτα της προκοπής, αν και το remake του «Dark Water», παρά τις εχθρικές κριτικές που έλαβε, όταν κυκλοφόρησε, είναι πολύ καλύτερο από το μέσο αμερικανικό remake ασιατικού horror.

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.