12 Προβολές Που Δεν Πρέπει Να Χάσετε


 


    

Γράφει: Γιάννης Βασιλείου | 07.09.2011

Οι 17ες Νύχτες Πρεμιέρας είναι προ των πυλών. Ας δούμε 12 ταινίες που ξεχωρίσαμε από το φετινό πρόγραμμα:

12. En Terrains Connus
Γιατί να το δούμε: Επειδή είναι μία από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, για τις οποίες ακούμε τα καλύτερα από το εξωτερικό.

11. El Bulli: Cooking in Progress
Γιατί να το δούμε: (Ακολουθεί ευφυολόγημα γ' διαλογής) Επειδή το χρονικό της ανόδου και της πτώσης του διασημότερου εστιατορίου της Ευρώπης κυριολεκτικά μας άνοιξε την όρεξη.

10. Win Win
Γιατί να το δούμε: Γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτή να είναι η μοναδική μας ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη νέα ταινία του Thomas McCarthy («The Visitor») σε κινηματογραφική αίθουσα.

9. Sex and Zen: Extreme Ecstasy 3D Γιατί να το δούμε: Για να δούμε τρισδιάστατα βυζάκια.

8. Cutter's Way
Γιατί να το δούμε: Επειδή είναι ένας κρυμμένος θησαυρός του αμερικάνικου σινεμά, γυρισμένος το 1981, μα αισθητικά πλησιέστερος στo σινεμά των αρχών των 70's. Προσοχή όμως, παρά το παραπλανητικό premise το μυστήριο περνά σε δεύτερη μοίρα.

7. Attack the Block
Γιατί να το δούμε: Από όλα τα φιλμ που επέλεξε ο Γιώργος Νούσιας («Το Κακό») για να πλαισιώσουν το φετινό 'Μετά τα Μεσάνυχτα', ετούτο είναι που έχει λάβει τα καλύτερα σχόλια, με τους κριτικούς να στάζουν μέλι για τον πρωτοεμφανιζόμενο Joe Cornish.

6. Α Separation
Γιατί να το δούμε: Γιατί είναι το φιλμ που απέσπασε κατά τα λεγόμενα όλων δικαιωματικά την Χρυσή Αρκτο στο περασμένο φεστιβάλ Βερολίνου και γιατί αγαπήσαμε την προηγούμενη δουλειά του σκηνοθέτη, το «About Elly».

5. We Need to Talk About Kevin
Γιατί να το δούμε: Επειδή είναι ένας από τους πλέον πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς και γιατί πρωταγωνιστεί η Tilda Swinton, μια all-around ερμηνεύτρια που βρίσκει συνέχεια τρόπους να μας καταπλήσσει.

4.Life in a day
Γιατί να το δούμε: Γιατί είναι ένα φιλόδοξο και άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα που φέρει την υπογραφή του Kevin McDonald («Touching the Void», «The Last King of Scotland»). Για την ιστορία το φιλμ αποτελείται από αποσπάσματα από υλικό 4.500 ωρών, που συγκέντρωσαν ο McDonald και οι συνεργάτες από βίντεο, που ανέβηκαν στο YouTube μια τυχαία μέρα.

3.The Trial
Γιατί να το δούμε: Γιατί η κατά Orson Welles διασκευή του μυθιστορήματος του Frantz Kafka είναι μέσα στους 5 πιο επιτυχημένους γάμους κινηματογράφου και λογοτεχνίας.

2. Short Stories part a and b
Γιατί να το δούμε: Επειδή η συλλογή με τις καλύτερες μικρού μήκους τις χρονιάς που πέρασε, είναι ανάμεσα στις προβολές, που οι τακτικοί θαμώνες του φεστιβάλ χτυπούν κάρτα οπωσδήποτε!

1.Τhe Artist
Γιατί να το δούμε : Γιατί είναι η ταινία που εισέπραξε το θερμότερο χειροκρότημα από κάθε άλλη στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ούτε μία αρνητική κριτική. Κι επειδή η προγραμματισμένη πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες είναι στις 22 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ποιος μπορεί να περιμένει μέχρι τότε;

(27.09.2011) Είδαμε: Senna

(27.09.2011) Είδαμε: Magic Trip - Ken Kesey 's Search for a Cool Place

(26.09.2011) Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

(26.09.2011) Ρεπορτάζ: Τα Ελληνικά Βραβεία του Φεστιβάλ

(25.09.2011) Συνέντευξη: William Eubank (Love)

(25.09.2011) Είδαμε: We Need To Talk About Kevin

(25.09.2011) Είδαμε: Natural Selection

(24.09.2011) Είδαμε: Μικρές Ιστορίες Β'

Διαβάστε 31 Ρεπορτάζ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γράφουν οι Νεκτάριος Σάκκας, Γιάννης Βασιλείου, Μαριάννα Ράντου, Πέτρος Καλογεράς, Λουκιανός Κοροβέσης και Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.