ΥΠΟΘΕΣΗ

Στo εκθαμβωτικό φινάλε του The Matrix Reloaded, ο Νίο (ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ) έκανε ένα ακόμη βήμα προς την αναζήτηση της αλήθειας, η οποία ξεκίνησε με το ταξίδι του μέσα στον αληθινό κόσμο στην αρχή της τριλογίας. Όμως, αυτή η μεταμόρφωση του στέρησε τις δυνάμεις του και τον άφησε έρμαιο σε μια ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο Matrix και στον Κόσμο των Μηχανών. Καθώς η Τρίνιτι (ΚΑΡΙ-ΑΝ ΜΟΣ) είναι σε επιφυλακή πάνω από το σώμα του Νίο που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση ο Μορφέας (ΛΟΡΕΝΣ ΦΙΣΜΠΕΡΝ) προσπαθεί να δεχθεί την αποκάλυψη ότι ο Εκλεκτός, στον οποίο επένδυσε την πίστη και την έρευνα μιας ολόκληρης ζωής, είναι απλά ένα ακόμη ελεγχόμενο σύστημα, το οποίο δημιούργησε ο αρχιτέκτονας του Matrix.

Στο THE MATRIX REVOLUTIONS, το τελικό εκρηκτικό κεφάλαιο της τριλογίας του Matrix, ο επικός πόλεμος ανάμεσα σε ανθρώπους και μηχανές, φτάνει σ' ένα εκκωφαντικό κρεσέντο: ο στρατός της Zion, με τη βοήθεια θαρραλέων εθελοντών πολιτών σαν τη Ζι (ΝΟΝΑ ΓΚΕΪ) και το Παιδί (ΚΛΕΪΤΟΝ ΓΟΥΑΤΣΟΝ), μάχεται απελπισμένα να αντισταθεί στην επίθεση των Φρουρών, ενώ ο στρατός των Μηχανών σκάβει για να εισβάλει στο οχυρό των ανθρώπων. Αντιμέτωποι με τον αφανισμό, οι πολίτες του τελευταίου καταφυγίου της ανθρωπότητας, πολεμούν όχι μόνο για τις ζωές τους αλλά και για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.

Όμως, ένας άγνωστος εχθρός υποσκάπτει τις αμυντικές γραμμές εκ των έσω: το διαβολικό πρόγραμμα Σμιθ (ΧΙΟΥΓΚΟ ΓΟΥΪΒΙΝΓΚ) έχει "εισβάλλει" με ύπουλο τρόπο στον Μπέιν (ΙΑΝ ΜΠΛΙΣ), ένα μέλος του στόλου των χόβερκραφτ. Αυξάνοντας σε δύναμη κάθε δευτερόλεπτο που περνά, ο Σμιθ είναι πλέον υπεράνω κάθε ελέγχου, ακόμη και αυτού των Μηχανών, αφού τώρα απειλεί να καταστρέψει όχι μόνον την αυτοκρατορία τους αλλά μαζί τον αληθινό κόσμο και το Matrix. Η Προφήτης (ΜΑΙΡΗ ΑΛΙΣ) προσφέρει στον Νίο τα τελευταία λόγια καθοδήγησης, τα οποία αυτός αποδέχεται εις γνώση του ότι η Προφήτης είναι ένα πρόγραμμα κι ότι τα λόγια της μπορεί να είναι ένα ακόμη ψέμα στο μεγάλο σχέδιο του Matrix.

Με τη βοήθεια της Νιόβης (ΤΖΕΪΝΤΑ ΠΙΝΚΕΤ ΣΜΙΘ), ο Νίο και η Τρίνιτι επιλέγουν να ταξιδέψουν μακρύτερα απ' όσο τόλμησε ποτέ να πάει ανθρώπινο ον - ένα επικίνδυνο επίγειο ταξίδι, στην καμένη επιφάνεια του πλανήτη μας και μέσα στην καρδιά της απειλητικής Πόλης των Μηχανών. Σ' αυτήν την αχανή μηχανοποιημένη μητρόπολη, ο Νίο έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την ύψιστη δύναμη στον κόσμο των Μηχανών - τον Από Μηχανής Θεό - και κλείνει μια συμφωνία η οποία μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα για έναν κόσμο που πεθαίνει.

Ο πόλεμος θα τελειώσει εκείνο το βράδυ, με το πεπρωμένο του Νίο και τις τύχες δύο πολιτισμών αναπόφευκτα δεμένα με την τελική έκβαση μιας κοσμογονικής σύγκρουσης με τον Σμιθ...

Δευκαλίων Καλογρίδης


 :: ΑΡΧΙΚΗ  :: ΥΠΟΘΕΣΗ  :: ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  :: ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ  :: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  :: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  :: ΑΦΙΣΣΕΣ  :: TRAILER  ::