ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία των τελευταίων χρόνων, το Safe Sex, το συγγραφικό (και σκηνοθετικό) δίδυμο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα κάνει ένα δυνατό comeback με μια νέα μεγάλη δημιουργία: Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο. Το Cinenews.gr με σταθερό προσανατολισμό υπέρ των πρωτότυπων Ελληνικών παραγωγών ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην ταινία η οποία έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Οκτωβρίου.

To Cinenews.gr είχε την ευκαιρία για μια σύντομη επικοινωνία με τους δημιουργούς της ταινίας Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Και εσείς μπορείτε να δείτε τη μίνι αυτή συνέντευξη που έγινε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Εκτός από τα ενδιαφέροντα στοιχεία για την ταινία που φιλοξενούμε, μην ξεχάσετε να παίξετε στον Διαγωνισμό με θέμα την ταινία, για να κερδίσετε συλλεκτικά poster της ταινίας.

Με "Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο" η Village Roadshow, η μεγαλύτερης εταιρία ψυχαγωγίας στην Αυστραλία, γνωστή στη χώρα μας από τους πολυκινηματογράφους Village Cinemas, μπαίνει δυναμικά και στο χώρο παραγωγής ελληνικών ταινιών αφού χρηματοδότησε κατά ένα μεγάλο μέρος την παραγωγή της ταινίας, η οποία είναι μια από τις ακριβότερες που έχουν γυριστεί στη χώρα μας, με συνολικό προϋπολογισμό 450 εκ. δραχμές. Τη διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η Warner Roadshow, μέλος του ομίλου εταιριών της Village, δίνοντας έτσι για πρώτη φορά το παρόν στο χώρο της διανομής των ελληνικών ταινιών.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πρώτη ελληνική ταινία την οποία αναλαμβάνουμε να χρηματοδοτήσουμε και να διανείμουμε είναι "Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο". Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την ταινία των Παπαθανασίου-Ρέππα γιατί είναι ιδιαίτερη χαρά μας να συνεργαστούμε με το εξαιρετικά ταλαντούχο δίδυμο στο οποίο οφείλεται η επιτυχία - φαινόμενο του Safe Sex", τονίζει ο κ. Χάρης Αντωνόπουλος Διευθύνων σύμβουλος της Village Roadshow, και συνεχίζει "Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή η πρωτοβουλία μας να συμμετέχουμε σε μια ελληνική παραγωγή δεν είναι μεμονωμένη κίνηση. Η Village Roadshow είναι διεθνώς μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ταινιών έχοντας στο ενεργητικό της επιτυχίες όπως το Matrix και το Analyze This. Η στρατηγική της από εδώ και πέρα θα περιλαμβάνει τη συνειδητή και συνεχή υποστήριξη του ελληνικού σινεμά μέσα από ελληνικές παραγωγές.

Τα γυρίσματα της ταινία, που έγιναν εντός (Πλάκα, Βουλιαγμένη, Κηφισιά) αλλά και εκτός Αθηνών (Μύκονος, Πήλιο, Πάπιγκο, Μαραθώνας, Λαύριο, Δερβενοχώρια) διήρκεσαν 15 εβδομάδες. Η ταινία είναι, για τα ελληνικά δεδομένα, μια υπερπαραγωγή που γυρίστηκε σύμφωνα με τ χολιγουντιανά στάνταρ: συμμετέχουν περισσότεροι από 30 ηθοποιοί, 50 χορευτές και 1300 κομπάρσοι, ενώ ετοιμάστηκαν 250 γυναικεία και 150 ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής, 200 κοστούμια για δεύτερους ρόλους, 1100 στολές για κομπάρσους και 90 περούκες.