CRIME/ACTION

Blackhat + Trailer

Σκηνοθεσία: Michael Mann

Αμερικανικές και κινεζικές αρχές συνεργάζονται για τη σύλληψη ενός εγκληματία του κυβερνοχώρου. Όταν θα βρεθούν σε αδιέξοδο, αποφασίζουν να προσφύγουν στην αυθεντία του Nicholas Hathaway, ενός καταδικασμένου σε φυλάκιση χάκερ (Chris Hemsworth). Του υπόσχονται να αποκτήσει την ελευθερία του εάν τους βοηθήσει να εντοπίσουν τον παραβάτη, πριν φέρει την καταστροφή με τη δράση του. Ο Hathaway αποδέχεται την πρόταση και ξεκινά μια επικίνδυνη έρευνα που θα τους οδηγήσει από το Σικάγο, στο Λος Αντζελες, το Χόνγκ Κόνγκ και τη Τζακάρτα.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Drop + Trailer

Σκηνοθεσία: Michael R. Roskam

Μια ληστεία με άσχημη κατάληξη, η διάσωση ενός σκύλου και μυστικά από το παρελθόν... κι όλα αυτά με φόντο ένα μπαρ στο Brooklyn, ένα από τα επονομαζόμενα "drop bars" στα οποία καταλήγει το μαύρο χρήμα της πόλης. Αντιμέτωποι με τη μαφία αλλά και με την αστυνομική έρευνα, ο Bob (Tom Hardy) και ο Marv (James Gandolfini) προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να επιβιώσουν γνωρίζοντας καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Child 44 + Trailer

Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa

Στη Σοβιετική Ένωση του 1953 η ευθύνη για την επιβολή του νόμου ανήκει στη μυστική αστυνομία MGB που η αγριότητά της δεν είναι καθόλου μυστική. Η προπαγάνδα του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας έχει πείσει το λαό πως το έγκλημα δεν υφίσταται στη χώρα του Στάλιν. Όταν όμως ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγοριού πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μόσχα, ο πιστός στο σύστημα αξιωματικός Leo Demidov (Tom Hardy) μαθαίνει πως η οικογένεια του θύματος είναι σίγουρη πως πρόκειται για φόνο. Παρά τις πιέσεις των ανωτέρων του εκείνος διαισθάνεται ότι η υπόθεση κρύβει πολλά, όμως σύντομα το Υπουργείο δε διστάζει να απειλήσει τον Leo και τη γυναίκα του Raisa (Noomi Rapace) με εξορία στα βάθη των Ουραλίων.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Nightcrawler + Trailer

Σκηνοθεσία: Dan Gilroy

Ο φτωχοδιάβολος Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον "υπόγειο" και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Los Angeles. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Nina (Rene Russo), μία βετεράνο στο "άθλημα" τηλεοπτική παραγωγό, η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς "καυτές" ειδήσεις και παλεύοντας με το χρόνο για να φτάσει πρώτος στο σημείο, πριν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα, ο Lou μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα πριν τους ανταγωνιστές του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Mojave

Σκηνοθεσία: William Monahan

Ένας (σχεδόν) αυτοκτονικός αλλά ταυτόχρονα ιδιοφυής καλλιτέχνης ονόματι Tom (Garrett Hedlund), αποφασίζει να αποδράσει από μια καθημερινότητα γεμάτη καλοπέραση ταξιδεύοντας στην έρημο Mojave. Μόνο που εκεί αντί να βρει τη γαλήνη, ο Tom θα έχει μια ανέλπιστη συνάντηση. Στη μέση του πουθενά θα βρει έναν άξιο ανταγωνιστή, στο πρόσωπο ενός δολοφονικού περιπλανώμενου (Oscar Isaac), που αποδεικνύεται εξπέρ στις μεταμορφώσεις. Από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, θα ξεκινήσει μια βίαιη κόντρα τόσο σωματικά όσο και διανοητικά...

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Black Sea + Trailer

Σκηνοθεσία: Kevin Macdonald

O Captain Robinson (Jude Law), έμπειρος καπετάνιος υποβρυχίου είναι πλέον χωρίς δουλειά. Υπό την πίεση των συνθηκών αποδέχεται μια πρόταση - πρόκληση από έναν μυστήριο εργοδότη. Θα πρέπει να ηγηθεί μιας αποστολής στη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο την ανεύρεση ενός βυθισμένου υποβρυχίου από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν πρόκειται για μια απλή αποστολή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά για μια αναζήτηση του χαμένου χρυσού των Ναζί. Οι εντάσεις στο πλήρωμα των ούτως ή άλλως εκκεντρικών χαρακτήρων είναι απλώς θέμα χρόνου, καθώς η απληστία και η απελπισία γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Jane’s Got A Gun

Σκηνοθεσία: Gavin O'Connor

Η Jane (Natalie Portman) και ο Bill (Noah Emmerich), προσπαθούν να χτίσουν μια νέα ζωή, αφήνοντας πίσω το σκοτεινό παρελθόν. Όταν όμως ο Bill τραυματίζεται μετά από μια "συνάντηση" με τη γνώριμη συμμορία των Bishop Boys και τον επικεφαλής της Colin (Ewan McGregor). Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της, η Jane θα προσφύγει για βοήθεια στον πρώην αρραβωνιαστικό της (Joel Edgerton) με τον οποίο έχει να μιλήσει δέκα χρόνια. Τίποτε πλέον δεν έχει σημασία, όσο το να καταφέρει να σπάσει τον κλοιό που σφίγγει γύρω από την οικογένειά της.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

A Walk Among The Tombstones + Trailer

Σκηνοθεσία: Scott Frank

Ο Matt Scudder (Liam Neeson) ήταν κάποτε ένας ικανότατος ερευνητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Τώρα πια προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα αλκοολισμού, ενώ βγάζει μεροκάματο δουλεύοντας ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ο τελευταίος του πελάτης είναι ένας έμπορος ναρκωτικών που του ζητά να βρει τους απαγωγείς της συζύγου του. Όπως όλα δείχνουν εκείνη είναι πια νεκρή, αν και εκείνος τους έδωσε τα λύτρα που ζητούσαν. Αν και αρχικά αρνείται, ο Matt Scudder δέχεται την υπόθεση και ψάχνοντας κάποια άκρη καταλαβαίνει πως οι δράστες της απαγωγής δεν ήταν πρωτάρηδες. Μάλιστα όλες τους οι απαγωγές σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα του "πελάτη" του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Equalizer + Trailer

Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua

Ο Robert McCall (Denzel Washington) προσπαθεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή, έχοντας αφήσει πίσω του εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις από το πρόσφατο, πολύ σκοτεινό, παρελθόν. Η γνωριμία του με την νεαρή Teri (Chloe Grace Moretz), μια κοπέλα που βρίσκεται παγιδευμένη υπό τον έλεγχο Ρώσων μαφιόζων, θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Χωρίς δεύτερες σκέψεις εγκαταλείπει την ήσυχη νέα του ζωή, αποφασίζοντας να πάρει εκδίκηση από όσους κακοποιούν και εκμεταλλεύονται τους αδύναμους. Η άρτια εκπαίδευση που έχει λάβει θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στα νέα του "καθήκοντα". Πλέον όταν κάποιος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν έχει που να στραφεί, ο McCall θα βρίσκεται στο πλευρό του. Γιατί, απλώς, είναι ο Equalizer, ο άνθρωπος που επαναφέρει τα πράγματα στη φυσική τους θέση.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Sin City: A Dame To Kill For + Trailer

Σκηνοθεσία: Frank Miller, Robert Rodriguez

Τέσσερις σπονδυλωτές ιστορίες βίας κι εκδίκησης διαδραματίζονται στην "αμαρτωλή πόλη". Στο "Just Another Saturday Night" ο σκληρός Marv (Mickey Rourke) προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα που τον οδήγησαν αναίσθητο στη μέση ενός αιματηρού χάους. Το "The Long, Bad Night" διηγείται την αναμέτρηση, του νεαρού και υπερόπτη Johnny (Joseph Gordon Levitt) και του διεφθαρμένου πανίσχυρου γερουσιαστή Roarke (Powers Boothe). Στο "A Dame To Kill For", το οποίο αποτελεί την κεντρική ιστορία της ταινίας, ο Dwight McCarthy (Josh Brolin) έρχεται αντιμέτωπος με τη femme fatale Ava Lord (Eva Green), τη γυναίκα που στοιχειώνει τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Τέλος, το "Nancy's Last Dance" είναι η ιστορία της ορκισμένης για εκδίκηση στρίπερ Nancy Callahan (Jessica Alba) μετά το θάνατο του αστυνομικού Hartigan (Bruce Willis).

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Fury + Trailer

Σκηνοθεσία: David Ayer

Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη, με την έκβαση του πολέμου σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ τύπου M4A3E8 Sherman (με το υποκοριστικό όνομα "Fury") και το τετραμελές του πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Run All Night + Trailer

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra

Κάποτε τον έλεγαν "Νεκροθάφτη" και ήταν ο φόβος και ο τρόμος στο Brooklyn. Όμως τα χρόνια πέρασαν και ο ικανότατος εκτελεστής Jimmy Conlon (Liam Neeson) έχει κάπως ξεπέσει. Αν και ήταν πάντοτε κοντά στο "μεγάλο κεφάλι" της μαφίας, τον Shawn Maguire (Ed Harris), o Jimmy νοιώθει πλέον το βάρος των αμαρτιών του παρελθόντος αλλά και την ανάσα ενός επίμονου ντετέκτιβ που επί 30 χρόνια προσπαθεί να τον συλλάβει. Όταν ο γιός του Jimmy γίνεται στόχος προς "εξάλειψη", τότε ο βετεράνος εκτελεστής θα βρεθεί μπροστά στο δύσκολο δίλημμά ανάμεσα στην φαμίλια των εγκληματιών και την οικογένεια που κάποτε εγκατέλειψε.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Gunman + Trailer

Σκηνοθεσία: Pierre Morel

Ο Martin Terrier (Sean Penn) είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος που έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να παντρευτεί την από καιρό αγαπημένη του (Jasmine Trinca). Αλλωστε αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μπήκε στο "επάγγελμα", να κάνει ένα κομπόδεμα και μετά να αποσυρθεί. Όμως η "οργάνωση" στην οποία ανήκει δεν θα τον αποδεσμεύσει τόσο απλά, καθώς έχει άλλα σχέδια. Ο Martin θα πρέπει να αναλάβει μια ακόμη σημαντική υπόθεση που θα τον φέρει και πάλι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Τότε εκείνος θα ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου για να ξεφύγει, διασχίζοντας την Ευρώπη.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Kingsman: The Secret Service + Trailer

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Υπάρχει μια υπηρεσία κατασκοπείας που έχει παραμείνει με πολύ κόπο μυστική όλα αυτά τα χρόνια. Ο ρόλος της Kingsman είναι να προστατεύει -χωρίς οι πράκτορές της να γίνονται αντιληπτοί- την υφήλιο από αδίστακτους εγκληματίες και τρομοκρατικές απειλές. Ο αρχιπράκτορας Harry Hart (Colin Firth) έχει αναλάβει να βάλει στον κόσμο αυτής της υπηρεσίας τον πιτσιρικά που εντόπισε (Taron Egerton) αναγνωρίζοντας σ' αυτόν πηγαίο ταλέντο. Την ίδια ώρα μια νέα παγκόσμια απειλή κάνει την εμφάνισή της, με την υπογραφή της ιδιοφυίας που ακούει στο όνομα Valentine (Samuel L. Jackson).

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The November Man + Trailer

Σκηνοθεσία: Roger Donaldson

Κωδικό όνομα "November Man". Έτσι ήταν γνωστός για χρόνια ο πράκτορας της CIA Peter Devereaux (Pierce Brosnan) μέχρι που πήρε "σύνταξη" και αποσύρθηκε αθόρυβα σε κάποιο ελβετικό θέρετρο. Πείθεται όμως να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να προστατέψει την Alice Fournier (Olga Kurylenko), μια πολύτιμη μάρτυρα μιας βαθειάς συνομωσίας. Μόνο που η Alice είναι ήδη στο στόχαστρο του David Mason (Luke Bracey), του νεαρού πράκτορα που ξεκίνησε ως προστατευόμενος του Devereaux. Κάποιοι "από μέσα" θέλουν να κλείσουν το στόμα στην Alice για να συγκαλύψουν την υπόθεση, μόνο που ο Devereaux έχει πλέον άλλη άποψη.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Taken 3 + Trailer

Σκηνοθεσία: Olivier Megaton

O πρώην μυστικός πράκτορας Bryan Mills (Liam Neeson) προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ της στυγερής δολοφονίας της πρώην συζύγου του. Γεμάτος οργή, και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Bryan Mills πρέπει να χρησιμοποιήσει τις "μοναδικές του ικανότητες" με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του τρόπο και να προστατεύσει το μόνο πράγμα που έχει σημασία πια γι' αυτόν - την κόρη του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ