DRAMA

Boyhood + Trailer

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Ο κεντρικός χαραχτήρας, Mason (Ellar Coltrane), μεγαλώνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας αφού τον γνωρίζουμε στην ηλικία των 6 ετών και τον ακολουθούμε στο πέρασμά του από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και, τέλος, στην ενηλικίωση. Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια παρατηρούμε την πορεία ολόκληρης της οικογένειάς του. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι κι έτσι ο Mason και η μεγαλύτερη αδελφή του Samantha (Lorelei Linklater) μένουν με τη μητέρα τους Olivia (Patricia Arquette) στο Τέξας και βλέπουν τον πατέρα τους, Mason Sr. (Ethan Hawke), τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Disappearance Of Eleanor Rigby: Him And Her + Trailer

Σκηνοθεσία: Ned Benson

Μετά από ένα τραγικό γεγονός, ο ιδανικός γάμος του ιδιοκτήτη εστιατορίου Conor (James McAvoy) και της Eleanor (Jessica Chastain) που έχει επιστρέψει στις σπουδές της, αρχίζει να καταρρέει. Καθώς κάθε μέρα της ζωής του ζευγαριού είναι χειρότερη από την προηγούμενη, η σχέση τους αρχίζει να διαλύεται μέχρι που μια μέρα η Eleanor απλά εξαφανίζεται. Εκείνος μας αφηγείται την ιστορία του σαστισμένου συζύγου που προσπαθεί να ξανασυνδεθεί με τη γυναίκα του. Εκείνη μας αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που θέλει να επανεφεύρει τον εαυτό της.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Search + Trailer

Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicius

Το remake της σκηνοθετημένης από τον Fred Zinnemann ομώνυμης ταινίας του 1948 μεταφέρει τη δράση από το μεταπολεμικό Βερολίνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον Πόλεμο της Τσετσενία του 1999. Στο ρόλο του Montgomery Clift... η Berenice Bejo που υποδύεται την Carole μια ακτιβίστρια και μέλος μιας μη-κυβερνητικής οργάνωσης που συντάσσει μια έκθεση για την καταπάτηση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη χώρα. Στην πορεία αναπτύσσει μια στενή σχέση με ένα 9χρονο αγόρι που μαζί με τα δυο αδέρφια του υπήρξε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών τους. Η Carole με την συμβολή της Helen (Annette Bening) θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα τρία παιδιά να ξαναβρεθούν και να γίνουν οικογένεια.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Judge + Trailer

Σκηνοθεσία: David Dobkin

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Hank Palmer (Robert Downey Jr.), έχει απομακρυνθεί από την οικογένεια του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε κάποτε τραυματίσει (Vincent D'Onofrio), τον μικρό του αδελφό (Jeremy Strong) που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και τον εφηβικό του έρωτα, τη Samantha (Vera Farmiga). Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο πατέρας του (Robert Duvall), ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο Hank καλείται να τον υπερασπιστεί.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Serena + Trailer

Σκηνοθεσία: Susanne Bier

Το 1929, εν μέσω της Μεγάλης Ύφεσης, το νιόπαντρο ζευγάρι των George (Bradley Cooper) και Serena Pemberton (Jennifer Lawrence) ταξιδεύουν από τη Βοστόνη στα βουνά της Βόρειας Καρολίνας με όνειρα να στήσουν μια επιχείρηση υλοτομίας. Αν και ο George έχει ξαναζήσει σε ανάλογες σκληρές συνθήκες (έχοντας αποκτήσει μάλιστα και ένα νόθο παιδί), η Serena είναι άπειρη σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής. Παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρει εξίσου καλά με τους άνδρες της ομάδας, επιβλέποντας τα συνεργεία και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της φύσης. To ζευγάρι θα χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία, αλλά όταν η Serena μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, η σχέση της με το νόθο γιό του George θα αρχίσει να γίνεται σκοτεινή και ο γάμος τους θα μπει σε δοκιμασία.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Carol

Σκηνοθεσία: Todd Haynes

Η 19χρονη Therese (Rooney Mara) προσπαθεί να ξεφύγει από την ανιαρή ζωή της στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '50. Όταν η πλούσια, ελκυστική και πρόσφατα διαζευγμένη Carol (Cate Blanchett) μπαίνει στο κατάστημα που δουλεύει, η Therese την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και παράφορα. Πλησιάζει την Carol και γρήγορα οι δυο τους γίνονται φίλες. Και παρόλο που η Therese αρχίζει να παθαίνει εμμονή με την Carol, εκείνη φαίνεται να την απασχολεί το ζήτημα της κηδεμονίας του γιού της. Όταν τελικά εκδηλώνει και εκείνη την αγάπη της, η σχέση τους απειλείται τόσο από τα κοινωνικά ταμπού της εποχής, όσο και από τον βίαιο πρώην άντρα της Carol που τις καταδιώκει.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Manglehorn

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Ζώντας με τις αναμνήσεις του και με την άρρωστη γάτα του, ένας ιδιότροπος κλειδαράς, περνάει τις ώρες του γράφοντας στη χαμένη του αγάπη. Οι λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος φαίνεται να τον επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, αναγκάζοντάς τον να παλεύει με τη μοναξιά και τη μεταμέλεια. Πληγωμένος, απόμακρος και μοναχικός, ο Manglehorn (Al Pacino) έχει αποξενωθεί από τους ανθρώπους ενώ δυσκολεύεται να απολαύσει και να βρει χαρές στη ζωή του. Ψάχνει απεγνωσμένα αλλά χωρίς αποτέλεσμα να βρει τον νεανικό του έρωτα ενώ παράλληλα αναζητά παρηγοριά στην καινούρια του φιλία με μια τραπεζική υπάλληλο.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Life

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Ένας φωτογράφος που δουλεύει για το πρακτορείο Magnum καλείται να φωτογραφήσει τον James Dean (Dane DeHaan) για το περιοδικό Life. Βρισκόμαστε στο 1955, λίγο πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες το "Ανατολικά της Εδέμ" αλλά και μερικούς μήνες πριν από τον τραγικό θάνατο του Dean. Ο Dennis Stock (Robert Pattinson) πείθει τον νεαρό ηθοποιό να κάνει μαζί του ένα ταξίδι από το Los Angeles προς τη Νέα Υόρκη και τη γενέτειρά του, το Fairmont της Indiana. Σκοπός του ήταν να φωτογραφήσει τον Dean στα μέρη που έζησε και συνέβαλλαν στη διαμόρφωσή της προσωπικότητάς του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

In The Heart Of The Sea + Trailer

Σκηνοθεσία: Ron Howard

Το 1820, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το φαλαινοθηρικό Essex δέχεται επίθεση από μια μεγάλη φάλαινα φυσητήρα. Το πλοίο ναυαγεί με αποτέλεσμα ο καπετάνιος, George Pollard, Jr. (Benjamin Walker), ο υποπλοίαρχος Owen Chase (Chris Hemsworth), ο ανθυποπλοίαρχος Matthew Joy (Cillian Murphy), και ο καμαρότος Thomas Nickerson (Tom Holland) να παραμείνουν στη θάλασσα για ενενήντα ημέρες. Αντιμέτωπα με τον καιρό, την πείνα και τις κακουχίες, τα μέλη του πληρώματος αναγκάζονται στραφούν στον κανιβαλισμό ως μοναδικό τρόπο επιβίωσης.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Cut + Trailer

Σκηνοθεσία: Fatih Akin

Mardin, 1915. Απροειδοποίητα ένα βράδυ, η τουρκική αστυνομία μαζεύει όλους τους Αρμένιους άνδρες της πόλης, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται κι ο νεαρός σιδεράς, Nazareth Manoogian (Tahar Rahim). Χρόνια αργότερα, αφού κατορθώνει να επιβιώσει από τη φρίκη της γενοκτονίας, ο Nazareth μαθαίνει πως οι δύο κόρες του, τις οποίες έχει να δει από κείνη τη νύχτα, είναι ακόμη ζωντανές. Αποφασίζει να τις βρει πάση θυσία και ξεκινά έτσι μια αναζήτηση που θα τον οδηγήσει από τις ερήμους της Μεσοποταμίας και την Κούβα ως τις άγονες, έρημες πεδιάδες της Β.Ντακότα. Σ' αυτή τη σύγχρονη οδύσσεια, θα συναντήσει πολύ διαφορετικούς ανθρώπους: αγγελικούς και καλόκαρδους χαρακτήρες, αλλά και την προσωποποίηση του διαβόλου.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Humbling + Trailer

Σκηνοθεσία: Barry Levinson

Ένας εξηντάρης ηθοποιός του οποίου οι υποκριτικές ικανότητες έχουν αρχίσει να φθίνουν έρχεται αντιμέτωπος με την κατάθλιψη. Έχοντας αφιερώσει όλη του τη ζωή στην υποκριτική και στον φανταστικό κόσμο των ρόλων του, αναγκάζεται να αποσυρθεί πλέον από το επάγγελμα. Η ζωή του όμως θα αλλάξει την ημέρα που θα τον επισκεφθεί η κόρη κάποιων παλιών του φίλων. Αναπτύσσει μαζί της μια έντονη ερωτική σχέση παρότι η ίδια ήταν μέχρι πρότινος λεσβία. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, γιατί τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του φανταστικού είναι δυσδιάκριτα στο μυαλό του ηθοποιού.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Suite Francaise

Σκηνοθεσία: Saul Dibb

Στη Γαλλία του 1940, με τη Γερμανική κατοχή να επίκειται και σε έναν κόσμο που καταρρέει, οι Παριζιάνοι κυριευμένοι από τον φόβο και την ανησυχία εγκαταλείπουν την πόλη τους. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, η οποία έχει ήδη κυριευθεί, Γερμανοί αξιωματούχοι καταφθάνουν και εγκαθίστανται στα σπίτια των ντόπιων. Στην προσπάθεια τους να συνυπάρξουν με τους κατακτητές, εμπλέκονται σε καταστάσεις που ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους. Όταν στο σπίτι της Lucile (Michelle Williams), συζύγου ενός αιχμαλώτου πολέμου, καταφθάνει ο Bruno (Matthias Schoenaerts), η ζωή της θα ανατραπεί παρά τις προσπάθειές της να τον αγνοήσει.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Wild + Trailer

Σκηνοθεσία: Jean-Marc Vallee

Μετά από ένα διαζύγιο και λίγα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) αποφασίζει να περπατήσει ολομόναχη τουλάχιστον χίλια μίλια της διαδρομής Pacific Crest Trail και συγκεκριμένα από την έρημο Mojave μέχρι τα σύνορα της πολιτείας της Ουάσινγκτον μέσω Καλιφόρνιας και Όρεγκον. Αποφασίζει να γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω της μια ζωή γεμάτη απώλεια, καταχρήσεις, εθισμό στα ναρκωτικά και περιστασιακό σεξ. Το μοναχικό αυτό ταξίδι αποτελεί πρόκληση αλλά κυρίως ένα μέσο λύτρωσης από τον πόνο και αναζήτησης του εαυτού της.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Danny Collins + Trailer

Σκηνοθεσία: Dan Fogelman

Η ζωή του μουσικού Danny Collins (Al Pacino) δεν συνάδει με την ηλικία του. Περιλαμβάνει ναρκωτικά, σεξ, συναυλίες και μια σχέση με μια κοπέλα κατά πολύ νεότερή του. Στα 64α γενέθλιά του όμως, θα βρει ένα γράμμα του John Lennon και της Yoko Ono, απευθυνόμενο στον δεκαεννιάχρονο εαυτό του. Το γράμμα αυτό θα τον εμπνεύσει να αλλάξει την πορεία του, να ανακαλύψει από την αρχή τη μουσική του και να αναζητήσει το παιδί του, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για δεύτερες ευκαιρίες.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ