ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Morten Tyldum

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Charles Dance, Mark Strong

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Alan Turing (Bennedict Cumberbatch) ήταν μια μαθηματική ιδιοφυΐα που επιστρατεύτηκε από τις Συμμαχικές Δυνάμεις για να σπάσει τον κώδικα Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να κωδικοποιούν τις μεταξύ τους επικοινωνίες. Δουλεύοντας κάτω από πλήρη μυστικότητα μαζί με μια μικρή ομάδα συνεργατών (Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong) ο Touring έδωσε μια ανελέητη μάχη με τον χρόνο μέχρι να τα καταφέρει. Η προσωπική του συμβολή αποσιωπήθηκε και έγινε γνωστή πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Αργότερα η ομοφυλοφιλία του, την οποία μέχρι τότε απέκρυπτε, τον έφερε στο στόχαστρο των διώξεων των αγγλικών αρχών εναντίον των ομοφυλοφίλων και έκανε ένα λαμπρό μυαλό να λυγίσει.

To βαρύ πυροβολικό του Harvey Weinstein για τα επόμενα Oscar με τον πολύ... trendy Bennedict Cumberbatch στο ρόλο του Alan Turing, του ανθρώπου που βοήθησε όσο κανείς τις συμμαχικές δυνάμεις να κερδίσουν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των Γερμανών.

— Μανώλης Δούνιας

ΣΥΝ: Αληθινή ιστορία; Check. Ήρωας με ιδιαιτερότητες; Check. Πρωταγωνιστής που "πρωταγωνιστεί" στην επικαιρότητα; Check. Aδερφοί Weinstein; Check. Για να ετοιμάζουμε σιγά, σιγά το κόκκινο χαλί για τους συντελεστές του «The Imitation Game» εκεί στο Dolby Theatre.

ΠΛΗΝ: Πέρσι τέτοιον καιρό το «The Fifth Estate» φάνταζε για τα περισσότερα έντυπα σαν ένα από τα φαβορί για τις Οσκαρικές υποψηφιότητες. Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, για εμάς δεν ήταν φαβορί, για αυτό και το καταχωρίσαμε στην κατηγορία "Drama".

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: