ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Clint Eastwood

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake McDorman, Brian Hallisay, Kyle Gallner

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Chris Kyle (Bradley Cooper) είναι ο πιο αποτελεσματικός σκοπευτής στην ιστορία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Οι συμπολεμιστές του στο Ιράκ τον αποκαλούν "Θρύλο" καθώς η σκοπευτική του δεινότητα έχει σώσει την ζωή εκατοντάδων αμερικανών στρατιωτών. Η φήμη του όμως φτάνει και στο αντίπαλο στρατόπεδο όπου τον επικηρύσσουν και τον κάνουν στόχο για κάθε ιρακινό ελεύθερο σκοπευτή. Μετά από μια επιτυχημένη στρατιωτική θητεία επιστρέφει στην πατρίδα του όπου πρέπει να πετύχει μια εξίσου δύσκολη αποστολή: να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τη γυναίκα του (Sienna Miller) και τα παιδιά του και να αφήσει πίσω του τα φαντάσματα του πεδίου μάχης.

Ο Clint Eastwood ελπίζει ότι σκηνοθετώντας την αληθινή ιστορία του «American Sniper» θα πετύχει Bull's Eye και ότι με τη συμβολή του Bradley Cooper θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τα Oscar.

— Μανώλης Δούνιας

ΣΥΝ: Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν μόλις τον Ιούνιο και θεωρητικά είναι πολύ νωρίς, αλλά με την ταχύτητα που ολοκληρώνει τις ταινίες του ο θείος Clint, μην απορήσετε αν η ταινία είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο για την Οσκαρική περίοδο. Τι υπέροχο που είναι να έχεις όχι μία, αλλά δυο ταινίες του Eastwood μέσα στην ίδια χρονιά!

ΠΛΗΝ: Η Κριτική βλέπει δημιουργική "παρακμή" εδώ και μερικά χρόνια στο έργο του Eastwood. Δεν βαριέσαι. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι ταινίες του αποκτούν σε μεταγενέστερο στάδιο την θέση που τους αναλογεί στον κινηματογραφικό χάρτη.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: