Harry Potter And The Philosopher's Stone

Ο Harry Potter ζει με τον θειο Vernon και την θεία Petunia μετά το θάνατο των γονιών του. Απ' την πλευρά τους, τα μέλη της 'θετής' του οικογένειας δέχθηκαν με δυσαρέσκεια τη παρουσία του ορφανού συγγενή τους. Όπως είναι λογικό τα επερχόμενα ενδέκατα γενέθλια του Harry δεν έχουν να του προσφέρουν καμία απολύτως χαρά. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δε θα υπάρξουν δώρα, ούτε καν μια γλυκιά κουβέντα. Φέτος όμως μία κουκουβάγια φέρνει ένα μυστηριώδες γράμμα με παραλήπτη τον Harry. Ο τρομοκρατημένος θείος Vernon το καταστρέφει, πριν ο Harry μπορέσει να το διαβάσει. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα μια κουκουβάγια μ' ένα νέο γράμμα καταφθάνει στο σπίτι των Dursley. Μια μέρα όμως τους επισκέπτεται ένας γίγαντας με το όνομα Hagrid, που θα αποκαλύψει ένα απίστευτο μυστικό: ο Harry Potter είναι μάγος!

Ότι και να πούμε για το φαινόμενο αυτό, που ακούει στο όνομα Harry Potter είναι λίγο. Όλα ξεκίνησαν από την J.K. Rowling, μια γυναίκα που διηγούμενη παραμύθια στα παιδιά της δημιούργησε αυτόν τον ήρωα. Έναν 11χρονο πιτσιρικά που γίνεται μαθητευόμενος μάγος. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη είναι ο Chris Colombus, που ξέρει πολύ καλά πώς να χειρίζεται νεαρούς ηθοποιούς (βλέπε «Home Alone»). Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο Daniel Radcliffe, ένα νεαρό αγόρι που επιλέχτηκε μέσα από εκατοντάδες υποψήφιους συνομήλικους ηθοποιούς.

Αυτό που κάνει την ταινία Harry Potter να ξεχωρίζει είναι η πιστή και εντυπωσιακή αναπαράσταση του μαγικού κόσμου των βιβλίων της J.K. Rowling. Ο χειρισμός του υλικού από τους δημιουργούς είναι πραγματικά προσεκτικός κρατώντας όλα εκείνα που έκαναν τα βιβλία να ξεχωρίζουν. Σημαντική είναι και η παρουσία του John Williams πίσω από τη μουσική της ταινίας. «Τo Harry Potter And The Philosophers Stone» είναι τελικά μια ταινία για τους fan των βιβλίων και όχι μόνο. Απευθύνεται και σε όσους είναι ή νοιώθουν μέσα τους παιδία και κάθε φορά είναι πρόθυμοι για ταξίδια στους κόσμους των παραμυθιών.

Από το αρχείο του CinemaNews.gr: 30/11/2001 Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο


 :: ΑΡΧΙΚΗ  :: ΥΠΟΘΕΣΗ  :: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  :: ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  :: ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  :: ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ  :: ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ  :: TRAILER  :: GALLERY  :: 

© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.