Βιο: Daniel Radcliffe

Βιο: Daniel RadcliffeΟ 20χρόνος Daniel Radcliffe μάλλον θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη όλων ως κινηματογραφικός Harry Potter, ρόλο που έκανε δικό του από την πρώτη στιγμή στην ταινία «Harry Potter and the Philosopher's Stone» και συνέχισε με το «Harry Potter and the Chamber of Secrets». Τον Φεβρουάριο του 2002 κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου του Variety Club of Great Britain και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς τιμήθηκε με το Ιταλικό βραβείο David Di Donatello για την προσφορά του στο μέλλον του κινηματογράφου.

Μπορεί αυτές οι ταινίες να του έφεραν διεθνή αναγνώριση, αλλά ο Daniel είναι ηθοποιός από το 1999 - τότε πρωταγωνίστησε στη σειρά του BBC 'David Copperfield' στο ρόλο του ομώνυμου κλασικού ήρωα. Αυτή ήταν και η πρώτη του συνεργασία με την Maggie Smith, που τώρα υποδύεται την Professor McGonagall. Πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του πρώτου Harry Potter, έπαιξε στην ταινία του John Boorman «The Tailor of Panama», ενώ τους δύο τελευταίους μήνες του 2002 εμφανίστηκε στην θεατρική παράσταση 'The Play What I Wrote' σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh ως 'καλεσμένος-έκπληξη'.

Όμως ήταν το επόμενο θεατρικό του βήμα εκείνο που συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο, όταν εμφανίστηκε ολόγυμνος στη σκηνή για τις ανάγκες του έργου 'Equus', μια παράσταση που μετά το Λονδίνο μεταφέρθηκε και στο Broadway. Οι πιστοί του fan δεν αμελούν να αναφέρουν και το πέρασμά του από την τηλεοπτική σειρά 'Extras' με τον Ricky Gervais, όπου ο Daniel υποδύθηκε τον εαυτό του. Πλην των εμφανίσεων με το μαγικό ραβδί, το 2007 βρήκε το χρόνο για να συμμετέχει στο ανεξάρτητο δράμα «December Boys», το οποίο όμως πήρε ανάμεικτες κριτικές. Η συνεχεία για τον Daniel Radcliffe είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού σίγουρα θα τον συναντήσουμε στις δύο τελευταίες ταινίες Harry Potter.

Μάρα Θεοδωροπούλου

Μοιράσου Αυτό Το Άρθρο


 :: ΑΡΧΙΚΗ  :: ΥΠΟΘΕΣΗ  :: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  :: ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  :: ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  :: ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ  :: ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ  :: TRAILER  :: GALLERY  :: 

© 2000-2009 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.