Πως Γυρίστηκε

Πως ΓυρίστηκεO εμπνευστής της ιδέας, Tristan Carne, ξεκίνησε ως βοηθός ενός εκ των γνωστότερων φωτογράφων μόδας μετά τον Yann Artus Bertrand. Ανακαλύπτει στη συνέχεια τον κόσμο του σινεμά και της τηλεόρασης, όπου δουλεύει σαν πρώτος βοηθός σκηνοθέτη για αρκετά χρόνια. Από το 1995, ο Tristan Carne σκηνοθετεί αξιόλογες εκπομπές για την τηλεόραση. Ήταν κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού περιπάτου στο Παρίσι, που ο Tristan Carne είχε την πρωτότυπη ιδέα για το «Paris, Je T' Aime».

Σημαντική ήταν και η βοήθεια του παραγωγού Emmanuel Benbihy, ο οποίος σπούδασε διεθνές εμπόριο στις Η.Π.Α. και το 2002 κάνει την πρώτη του παραγωγή με την ταινία «Abjad», του Abolfazl Jalili (επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας). Τον Ιανουάριο του 2000, ο Tristan Carne δεσμεύεται μαζί του και με τον αδερφό του Frederic στην ανάπτυξη της ιδέας του «Paris, Je T' Aime» και της ταινίας.

Τον Ιανουάριο του 2004, η συνάντηση μεταξύ των Emmanuel Benbihy και Claudie Ossard (παραγωγός των «Delicatessen» του Jean-Pierre Jeunet, «Arizona Dream» του Emir Kusturica, «Le Fabuleux Destin D' Amelie Poulain» του Jean-Pierre Jeunet ) σφραγίζει έναν σημαντικό σταθμό. Συνεταιρίζονται για να δουλέψουν πάνω στο φιλόδοξο και ριψοκίνδυνο σχέδιο του «Paris, Je T' Aime». Ο Gilles Caussade (συνεργάτης και συνέταιρος της Claudie Ossard εδώ και δέκα χρόνια) κι ο Chris Bolzli («Riaba Ma Poule» του Andrei Konchalovsky, «Place Vendοme» της Nicole Garcia και πολλών ακόμα)προστίθενται στους συνεργάτες.

Μια περίοδος παραγωγής ενός και μισού χρόνου περίπου επιτρέπει ένα πρώτο ξεκίνημα. Οι δύο πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν, αυτή του Tom Tykwer και των αδερφών Coen χρησιμοποιούνται ως πιλότοι και εγγυώνται για την ποιότητα του όλου εγχειρήματος. Είναι με την υποστήριξη του Henri Jacob και χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση των Burkhard Von Schenk και της Pirol Film Production, που η χρηματοδότηση ξεκινά ανεμπόδιστα.

Η περίοδος των γυρισμάτων ορίστηκε μεταξύ Ιούλιο και Νοέμβριο του 2005. Προβλέπονταν 2 με 3 μέρες γυρίσματος για κάθε σκηνοθέτη. Μια πραγματική συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στα ταλέντα και τους σκηνοθέτες και όλοι μαζί ενώνονται στην υπηρεσία του συλλογικού έργου. Στη συνέχεια χρειάστηκε να ταιριάξουν όλα τα κομμάτια του παζλ κι αυτό δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Ο σκελετός της ταινίας και η αφηγηματική σειρά των τμημάτων τροποποιήθηκαν πολλές φορές κατά την πορεία της συγγραφής και των γυρισμάτων, μέχρι η ταινία να πάρει, μέσω του μοντάζ, την τελική μορφή που έχει σήμερα.

Φαίδρα Βόκαλη - 09/11/2006


Αφιέρωμα στην ταινία Paris Je T' Aime.
 
:: HOME :: ΥΠΟΘΕΣΗ :: Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ :: ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ :: ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :: TRAILER ::

© 2000-2006 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του cinenews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του Cinenews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.