Περισσότερα DVD

H Cathrine Keener Συναντά Τον Daniel Day-Lewis

Η σκηνοθέτις Rebecca Miller (Angela, Personal Velocity) εδώ και πολύ καιρό ονειρευόταν την υλοποίηση της ταινίας “Rose And The Snake”, της οποίας το σενάριο έχει γράψει η ίδια. Πριν καν βρει παραγωγό, ο Daniel Day-Lewis, δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει παρά την εκλεκτικότητα που τον χαρακτηρίζει σε ότι αφορά το script των ταινιών που επιλέγει. Στο cast εντάχθηκε και η Cathrine Keener (8 ΜΜ, Simone, Adaptation) ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Η υπόθεση παρουσιάζει έναν ετοιμοθάνατο, χήρο (Daniel Day-Lewis) πατέρα ενός 16χρονού κοριτσιού, της Rose. Το δίδυμο αυτό ζει απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Η ζωή και των δύο θα αλλάξει από την εμφάνιση μίας ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών (Cathrine Keener). Η ένωση των δύο οικογενειών ταυτόχρονα με την σεξουαλική αφύπνιση της Rose, έχουν απελευθερωτικές και παράλληλα καταστροφικές συνέπειες.

Το Φαινόμενο Philip K. Dick

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς “Six Feet Under” Michael C. Hall συμφώνησε με την Paramount, να λάβει μέρος στο πλευρό του Ben Affleck στην ταινία “Paycheck”. Το Paycheck είναι μια φουτουριστική ιστορία η οποία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Philip K. Dick. Ο Jennings (Affleck) ανακαλύπτει ότι ο εργοδότης του διέγραψε από την μνήμη του τα τελευταία δυο χρόνια της ζωής του. Ο Hall θα υποδυθεί έναν πράκτορα του FBI, ο οποίος βοηθά τον Jennings να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Στην ταινία παίζει και ο Aaron Eckhart, ενώ το μεγάλο ατού αποτελεί ο John Woo στην καρέκλα του σκηνοθέτη ο οποίος δηλώνει ότι πάντα ήθελε να σκηνοθετήσει ταινία βασισμένη σε έργο του Dick.

Εκτός από το “Paycheck”, το οποίο έχει προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες την άνοιξη του 2004, στα συρτάρια των παραγωγών του Hollywood, υπάρχουν πολλά σενάρια βασισμένα σε διηγήματα του Philip K. Dick. Ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που έγραφε πάντα για το προσεχές μέλλον συνεχίζει να αναγνωρίζεται και φυσικά να προσφέρει πολλές ιδέες οι οποίες ελπίζουμε να μετατραπούν σε εξίσου ενδιαφέρουσες ταινίες.

Ο Ratner Αφήνει Το Superman Για Το Rush Hour 3

Ο αμερικανός σκηνοθέτης των δυο πρώτων Rush Hours και του Red Dragon αποσύρθηκε από την απόπειρα της Warner Bros να μεταφέρει για δεύτερη φορά στην μεγάλη οθόνη τον Υπεράνθρωπο από τον πλανήτη Κρύπτον. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο βασικός λόγος της αποχώρησης είναι η αδυναμία να βρεθεί ο κατάλληλος πρωταγωνιστής. Και όχι αδίκως, αφού υποψήφιοι υπήρξαν οι: Josh Hartnett, Brendan Frazer, Ashton Kutcher, Victor Webster, Hayden Christensen, Rick Hearst, Paul Walker και τελευταία ο Jerry O’Connell! Φήμες πάντως, φέρουν τον Ratner δυσαρεστημένο από την απόφαση των υπευθύνων της Warner, να μην συμφωνήσουν με τη δική του επιλογή, τον Matthew Bomer, πρωταγωνιστή των τηλεοπτικών “All My Children” και “The Guiding Light”. Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως, αφού η αδελφή εταιρία της Warner Bros, η New Line Cinema, βλέπει τα σχέδια της να προχωρούν γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Ο Brett Ratner είχε συμφωνήσει για το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών Rush Hour, προβλέπονταν όμως καθυστέρησης γιατί τα γυρίσματα θα άρχιζαν μετά την ολοκλήρωση του Superman. Στο Rush Hour 3 θα συνεργαστεί και πάλι το επιτυχημένο δίδυμο Chris Tucker – Jackie Chan. Το σενάριο υπογράφει ο Jason Richman του Bad Company.

Δύσκολοι Καιροί Για Την «Ιλιάδα»

Πάρθηκε τελικά η απόφαση για την κινηματογραφική μεταφορά του δευτέρου έπους του Ομήρου. Μάλιστα, εξαιτίας της πολεμικής επικαιρότητας, η παραγωγή αναγκάστηκε να αλλάξει τις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Αντί των προγραμματισμένων Μαρόκο, Μάλτας και άλλων αφρικανικών χωρών, προτιμήθηκε η Baja της Καλιφόρνια. To cast που επιλέχθηκε είναι άκρως εντυπωσιακό: Σκηνοθεσία – Wolfgang Petersοn, Αχιλλέας - Brad Pitt, Πάρις - Orlando Bloom, Οδυσσέας - Sean Bean, Πρίαμος - Peter O’Toole. Μάλιστα ο Petersοn αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το project του “Batman vs Superman”, ενώ ο Pitt αποχώρησε από το “The Fountain”. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: Ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων οι casting agents δεν έχουν ακόμα καταλήξει στην ηθοποιό η οποία θα ενσαρκώσει την Ωραία Ελένη. Σύμφωνα με την London Evening Standard οι δυο επικρατέστερες για τη θέση είναι η Claire Forlani (Meet Joe Black, AntiTrust) και η Ουκρανή Milla Jovovich (The 5th Element, Resident Evil). Επιπλέον για το ρόλο της πιο όμορφης γυναίκας όλων των εποχών ακούστηκαν τρανταχτά ονόματα όπως εκείνα των Julia Roberts, Nicole Kidman, Angelina Jolie και Cathrine Ζeta Jones.

Ισοπαλία για την Madonna και την Britney Spears στα χρυσά βατόμουρα

Οι 2 ντίβες Britney Spears και Madonna ισοφάρισαν σε ψήφους για την χειρότερη γυναικεία ερμηνεία στα χρυσά βατόμουρα, την ανάποδη πλευρά τον Oscars. Το Swept Away, η βόμβα του box office με την Madonna και σκηνοθέτη τον άνδρα της Guy Ritchie, που κέρδισε το βατόμουρο του χειρότερου σκηνοθέτη, έγινε η πρώτη ταινία που κερδίζει και βατόμουρο χειρότερης ταινίας και χειρότερου remake. Έχει επίσης το προνόμιο να είναι η χειρότερη σε εισπράξεις ταινία στην ιστορία τον βατόμουρων με $598,645 σε εισιτήρια, πράγμα που ανάγκασε τον John Wilson ιδρυτή τον χρυσών βατόμουρων, να ονομάσει την Madonna και τον συμπρωταγωνιστή της Adriano Giannini το χειρότερο ζευγάρι που πέρασε ποτέ από την μεγάλη οθόνη. Η Madonna επίσης ψηφίστηκε χειρότερη σε 2ο γυναικείο ρόλο για το James Bond: Die Another Day, καταφέρνοντας έτσι να μαζέψει συνολικά 9 χρυσά βατόμουρα, τα περισσότερα που έχει μέχρι τώρα γυναίκα. Το Swept Away με τα 5 βραβεία το ισοφάρισε τα Mommie Dearest, The Postman, Wild Wild West και Freddy Got Fingered στο ντέρμπυ με τις χειρότερες ταινίες. Ο Roberto Benigni, τιμιμένος με Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Life is Beautiful πριν κάποια χρόνια, πήρε το χρυσό βατόμουρο πρώτου ανδρικού για την ερμηνεία του στο remake του Pinocchio.

Ο Maguire Θα Είναι Και Πάλι Ο Άνθρωπος Αράχνη

Παρά την έντονη φημολογία, ο Καλιφορνέζος ηθοποιός διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι θα δώσει το παρόν στο αναμενόμενο sequel της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας του 2002 για τις Η.Π.Α. (404 εκατομμύρια δολάρια). Μετά τις φήμες ότι ο Tobey τραυματίστηκε στην πλάτη στα γυρίσματα της ταινίας Seabiscuit, στην οποία υποδύεται έναν jockey, εκφράστηκαν φόβοι ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην συνέχεια του Spiderman. Αμέσως υποψήφιος αντικαταστάτης του, θεωρήθηκε ο ανερχόμενος Jake Gyllenhaal (Donnie Darko, Moonlight Moon), ο οποίος μάλιστα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο διατηρεί σχέση με την Kirsten Dunst η οποία ενσάρκωσε στην πρώτη ταινία την Mary-Jane Watson. Αναμένουμε, λοιπόν, τη προβολή του “The Amazing Spiderman” την άνοιξη του 2004. Παρεμπιπτόντως, ο Tobey Maguire θα αμειφθεί με το ποσό ρεκόρ για τον ίδιο των 17 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το αντίστοιχο των 4 που πήρε για την πρώτη ταινία.

Ο Clooney “Στρατολογεί” Τους Κολλητούς Του......

Η πρώτη ταινία που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του George Clooney είναι το “Confessions Of A Dangerous Mind”, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Sam Rockwell. Η ταινία αφορά την ζωή του Chuck Barris, ενός αμερικανού τηλεοπτικού παραγωγού ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπήρξε μυστικός πράκτορας της CIA. Σε μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας πραγματοποιούν cameo εμφάνιση ως συμμετέχοντες σε τηλεπαιχνίδι ο Brad Pitt και ο Matt Damon. Επιπλέον, οι συμπρωταγωνιστές του Clooney στο Ocean’s 11, προσφέρθηκαν να πάρουν μέρος στο επόμενο σχέδιο του έναντι μηδενικής αμοιβής! Σε συνέντευξη του, ο Clooney, δήλωσε αστειευόμενος ότι αν ήθελε να συμπεριλάβει επί πληρωμή στο cast της ταινίας τους Pitt και Damon θα χρειαζόταν πάνω από 40 εκατομμύρια δολλάρια! «Είναι πραγματικά κάτι το απίστευτο! Εκπληκτική χάρη!».

(06/04) Ισοπαλία για την Madonna και την Britney Spears στα χρυσά βατόμουρα

(04/04) Ο Maguire Θα Είναι Και Πάλι Ο Άνθρωπος Αράχνη

(04/04) Η Julianne Moore Σε Υπερφυσικό Ψυχολογικό Thriller

(04/04) Ο Christofer Walken Είναι "On Fire"...

(04/04) Ο Clooney "Στρατολογεί" Τους Κολλητούς Του...

(07/02) Το 2ο teaser του Matrix 2 είναι γεγονός

(31/01) 53o Φεστιβάλ Βερολίνου

(21/01) Χρυσές Σφαίρες: Ταξιδεύοντας προς «Σικάγο»

(21/10) Στην τελική ευθεία για το 43ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

(21/10) Πρώτα στην Ιαπωνία το Gangs Of New York

(30/08) Προβλήματα για τον νέο Indy

(30/08) Οι Άγγελοι του Charlie επιστρέφουν!

(30/08) Oscars Go To New York

(30/08) Η Lara Croft στην Σαντορίνη

(22/07) Πλησιάζουμε στην πρεμιέρα του νέου Bond

(22/07) Όχι πια Μάρτιο τα Oscar ;

(22/07) Kermit vs Scorcese !

(22/07) Στα δικαστήρια η Ακαδημία... για τον Θείο Oscar

(22/07) Πολλά τα Cameo στο νέο Austin Powers.