Περισσότερα DVD

HARRY POTTER AND THE CHAMBER
OF SECRETS - 22/11/2002

O Harry Potter επιστρέφει στο Hogwarts, παρά τις προειδοποιήσεις του elf, Dobby, ότι η απόφασή του αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Μαθητές που έχουν μετατραπεί σε πέτρα, απειλητικά μηνύματα στους τοίχους, μυστηριώδεις φωνές είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει προκειμένου να σώσει την σχολή και παράλληλα να λύσει το μυστήριο της κάμαρας με τα μυστικά.

Είναι φυσικό ότι οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες μιας και πρόκειται για μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, από μικρούς και μεγάλους. Ο Chris Columbus που ειδικεύεται σε ταινίες για κάθε ηλικία όπως τα Home Alone και Mrs Doubtfire επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και για το δεύτερο μέρος του Potter, ακολουθώντας τους κανόνες για μια ταινία απευθυνόμενη σε όλη την οικογένεια. Βέβαια η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα και από μεγάλους αν και μερικές σκηνές θα μπορούσαν να είναι πιο «σκοτεινές». Αυτό όμως δε σημαίνει ότι απουσιάζουν τα κύρια σημεία της πλοκής του δεύτερου βιβλίου, που μπορεί να είναι μερικές φορές κάπως τρομακτικά για τους μικρότερους φίλους του Potter όπως λόγου χάρη η επίθεση από τις αράχνες ή τα αιματοβαμμένα μηνύματα στους τοίχους. Εντυπωσιακά είναι τα ειδικά εφέ της ταινίας, τα περισσότερα από τα οποία είναι συγκεντρωμένα στην αρχή και το τέλος. Μερικές μάλιστα από τις τοποθεσίες μοιάζουν ότι έχουν ξεπηδήσει κατευθείαν από το μυαλό της Rowling.

Εξαιρετικό είναι και το επιτελείο των ηθοποιών που υποδύονται τους δευτερεύοντες ήρωες με εξαίρεση τον Kenneth Branagh που ο χαρακτήρας του θυμίζει περισσότερο καρικατούρα, παρά καθηγητή της σχολής. Το Secret of Chambers είναι αναμφίβολα πιο σκοτεινό και γενικότερα πιο ενδιαφέρον μιας και οι χαρακτήρες που είχαμε γνωρίσει στην πρώτη ταινία έχουν τώρα την ευκαιρία να αναπτυχθούν περισσότερο. Ωστόσο η μεγάλη διάρκεια της ταινίες κουράζει σε κάποιο βαθμό, ιδίως στη μέση. Η ανάθεση της σκηνοθεσίας της επόμενης ταινίας στον Alfonso Cuaron μπορεί να δώσει νέα πνοή στο μύθο του Harry Potter και παράλληλα να ικανοποιήσει περισσότερο ένα πιο ενήλικο κοινό

Χριστόδουλος Πριμηκύρης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Daniel Radcliffe
Kenneth Branagh
John Cleese
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Chris Columbus

LINKS:
Επίσημο Site