Περισσότερα DVD

JAY & SILENT BOB STRIKE BACK - 12/04/2002

O Jay και ο Silent Bob επιστρέφουν. Όσοι έχετε δει κάποιο από τα προηγούμενα έργα του Kevin Smith(Clerks, Mallrats, Chasing Amy και Dogma) ή έχετε διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο comic, σίγουρα τους ξέρετε. Είναι δύο κολλητοί, που περνάνε τη μέρα τους έξω από ένα βίντεο κλαμπ (Clerks) καπνίζοντας (και πουλώντας) μαριχουάνα. Που και που πηγαίνουν και καμιά βόλτα από το εμπορικό της γειτονιάς (Mallrats), έτσι για αλλαγή. Ο Jay(Jason Mewes) δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μιλάει όλη την ώρα ενώ ο Silent Bob(Kevin Smith), προσπαθώντας από ότι φαίνεται να κρατήσει την ισορροπία, δεν μιλάει σχεδόν ποτέ. Μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει να τους βλέπουμε σε μικρούς ρόλους, όμως, τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα, μίας και ο εμπνευστής των δύο χαρακτήρων, Kevin Smith, αποφάσισε να γυρίσει μία ταινία με αυτούς ως κεντρικούς χαρακτήρες.

Στο Jay & Silent Bob Strike Back, ο Jay και ο Silent Bob, μαθαίνουν από έναν φίλο τους, ότι στο Hollywood πρόκειται να γυριστεί μία ταινία με ήρωες βασισμένους σε αυτούς τους ίδιους. 'Έξαλλοι, λοιπόν, αποφασίζουν να πάνε κάνοντας οτοστόπ ως το Hollywood, για να σαμποτάρουν τα γυρίσματα της ταινίας. Μέχρι να φτάσουν όμως στο L.A., θα ζήσουν θεότρελες καταστάσεις και θα κάνουν την αστυνομία και το FBI να τους ψάχνει παντού.

Το Jay & Silent Bob Strike Back είναι η πιο "ελαφριά" ταινία του Kevin Smith μέχρι τώρα (ακόμη και από το Mallrats). Δεν πάει να δώσει κάποιο μήνυμα, ούτε στοχεύει να θέσει προβληματισμούς στον θεατή. Είναι άπλα μια ευχάριστη ταινία που, καθόλη την διάρκεια της είναι φανερό ότι γυρίστηκε κάτω από πολύ χαλαρές συνθήκες. Είναι σαν ένα πάρτι που έχει οργανώσει ο Kevin Smith μαζεύοντας όλους σχεδόν τους χαρακτήρες των προηγούμενων του ταινιών, καθώς και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς (Carry Fischer και Mark Hammil από τα Star Wars, Ben Affleck, Matt Damon ...) σε μικρούς ρόλους. Περισσότερες πληροφορίες για το cast της ταινίας μπορείτε να βρείτε στο http://newsaskew.com/va5/cast.shtml.

Εάν σας αρέσουν οι χαλαρές κωμωδίες τότε θα βρείτε το Jay & Silent Bob Strike Back πολύ ευχάριστο. Αν από την άλλη προτιμάτε πιο σοβαρά έργα και δεν έχετε δει κάποια από τις προηγούμενες δουλειές του Kevin Smith, ίσως καλύτερα να το αποφύγετε.

Παναγιώτης Ροντογιάννης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Jason Mewes
Kevin Smith
Shannon Elisabeth
Jason Lee

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Kevin Smith

LINKS:
Επίσημο Site