Περισσότερα DVD

THE PLANET OF THE APES - 02/10

Το πολύ-αναμενόμενο έργο του Tim Burton (Batman, Beetle Juice) Planet Of The Apes, βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1968. Ο Mark Walberg (Boogie Nights) είναι ο Leo Davidson, πιλότος της USAF που, μετά από ένα περίεργο περιστατικό, βρίσκεται σε ένα ξένο πλανήτη όπου πίθηκοι κυριαρχούν. Όλη η ταινία βασίζεται στην προσπάθεια του Leo, να αποδράσει από τον πλανήτη των πιθήκων.

Οι Tim Roth (Reservoir Dogs), Helena Bonham Carter (Fight Club), Michael Clarke Duncan (Green Mile) καθώς και ο Charlton Heston σε μικρό ρόλο, είναι μερικοί από τους "πιθήκους". Σε μικρότερους ρόλους, ο μουσικός της country, Kris Kristofferson και το μοντέλο Estella Warren.

Ο Tim Burton αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι είναι ένας από τους καλύτερους παραμυθάδες του Hollywood. Το μακιγιάζ που μεταμόρφωσε τους ηθοποιούς, καθώς και η ρεαλιστικότατη κίνηση τους, είναι άκρως εντυπωσιακό.

Για ακόμα μια φορά σε ταινία του Tim Burton τη μουσική υπογράφει ο Danny Elfman την οποία βασίζει στον ήχο των κρουστών συνεισφέροντας στην αισθητική και ατμόσφαιρα της ταινίας.

Το The Planet Of The Apes, μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες δουλείες του Tim Burton, είναι όμως μια χορταστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με ενδιαφέρουσα πλοκή, ωραία ατμόσφαιρα (εγγύηση Tim Burton), καλό cast και συναρπαστικό τέλος.

Παναγιώτης Ροντογιάννης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Mark Wahlberg
Tim Roth
Helena Bonham-Carter
Estella Warren
Michael Clarke Duncan

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Tim Burton

LINKS:
Επίσημο Site