The Assasination Of Jesse James By The Coward Robert Ford (2007)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:
Δραματικές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Andrew Dominik

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Brad Pitt, Casey Affleck, Mary-Louise Parker, Sam Rockwell, Sam Shepard

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
160'

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ:
Αλκηστις Χαρσούλη

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Jesse James δολοφονήθηκε από το Robert Ford και η ταινία αφηγείται με άλλοθι την ιστορία του πλέον διάσημου παρανόμου της αμερικανικής ιστορίας την σχέση των δύο αντρών: του θρυλικού Jesse James και του θύτη του, του ανθρώπου που σύμφωνα με το επιτάφιο σημείωμα της μητέρας του James δεν άξιζε την αναφορά του ονόματός του. Η ταινία δεν είναι το γουέστερν επικών διαστάσεων και εντάσεων που απολαμβάνουν οι λάτρεις του κλασσικού, πλέον, είδους. Από νωρίς εστιάζει στην προσωπική σχέση των δύο ανδρών, καταστροφική εν τη γενέσει της, και μέσα από μία σειρά αργόσυρτων και πυκνών πλην όμως μαγικών κάδρων, πραγματεύεται συγκλονιστικά ζητήματα που αφορούν στην ζωή, στον έρωτα και στον θάνατο. Σε αυτήν την βραδυφλεγή κινηματογραφική προσέγγιση χαρακτήρων, οι ερμηνείες παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο και οι Pitt και Affleck, ιδιαιτέρως ο δεύτερος, υπήρξαν εφευρετικοί και πολυδιάστατοι. Κοντά στους δύο μελετημένους ηθοποιούς ο πάντα οριακός Sam Rockwell οδηγεί τον ήρωά του σε συναισθηματικά άκρα συνδράμοντας αυτό το δράμα με ένα δεύτερο ρόλο ορόσημο. Η παρουσία του Nick Cave που υπογράφει τη μουσική της ταινίας, δίνει και το στίγμα αυτής. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι το έργο του Dominik αν δεν ήταν ταινία; Μία ώριμη, σκληρή, συγκλονιστική murder ballad του Cave προορισμένη να τραγουδιέται ως κλασσική.

 

Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα στις 10/1/2008 με Ελληνικό τίτλο «Η Δολοφονία Του Τζεσε Τζεϊμς Από Το Δειλό Ρόμπερτ Φορντ»

Διαβάστε την παρουσίαση για την ταινία The Assasination Of Jesse James By The Coward Robert Ford από το αρχείο του CinemaNews.gr

Προηγούμενη Ταινία:
Synecdoche, New York

Επόμενη Ταινία:
The Bourne Trilogy

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.