Lord Of The Rings Trilogy (2001)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:
Φαντασίας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Peter Jackson

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Christopher Lee

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ:
Λουκιανός Κοροβέσης

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Όταν έπιασε ο 'fanboy' Peter Jackson τα βιβλία του Tolkien στα χέρια του θα μπορούσε να μας παραδώσει ένα b-movie ολκής ή ένα έπος.. υπερπαραγωγής. Ευτυχώς έκανε το δεύτερο και συνεπικουρούμενος από τα εξαιρετικά οπτικά εφέ, έδωσε στην ιστορία του κινηματογράφου τρεις ταινίες, που όμοιές τους στο χώρο του epic/fantasy δεν είχαμε ξαναδεί. Με τη δεύτερη ταινία να είναι και η καλύτερη και τη μάχη στο φαράγγι του Helm να μας αφήνει άναυδους, η ταινία έκανε star τους Bloom/Mortensen/Wood και κατάφερε να κάνει και τους πιο δύστροπους κριτικούς να την παραδεχτούν. Οι extenteded versions των τριών ταινιών που ακολούθησαν έγιναν φυσικά collector's item και μέσα σε περίπου 12 ώρες μάθαμε τελικά αν η Μέση Γη θα σωθεί και αν ο Aragorn θα το πάρει το κορίτσι. Αδιαμφισβήτητα ο πιο ψυχαγωγικός κινηματογράφος της δεκαετίας.

 

Οι ταινίες προβλήθηκαν στην Ελλάδα στις 19/12/2001, 18/12/2002 και 19/12/2003 με Ελληνικούς τίτλους «Η Συντροφιά Του Δαχτυλιδιού», «Οι Δυο Πύργοι» και «Η Επιστροφή του Βασιλιά»

Προηγούμενη Ταινία:
Letters From Iwo Jima

Επόμενη Ταινία:
Lost In Translation

© 2000-2010 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.