THRILLER/HORROR

Gone Girl + Trailer

Σκηνοθεσία: David Fincher

Ο Nick Dunne (Ben Affleck) και η γυναίκα του Amy (Rosamund Pike) έχουν πρόσφατα μετακομίσει από τη ν πολύβουη Νέα Υόρκη στις ήρεμες μεσοδυτικές πολιτείες. Εκείνος συγγραφέας και εκείνη πάντα cool, οι δύο τους έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν το τέλειο δείγμα σύγχρονης συζυγικής ευτυχίας και γαλήνης. Όμως εντελώς ξαφνικά, η Amy εξαφανίζεται κατά την ημέρα της 5ης επετείου του γάμου τους αφήνοντας αποκαλυφθούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση τους. Ο Nick μετατρέπεται σε βασικό ύποπτο της εξαφάνισης, με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Η αναζήτηση της Amy θα προκαλέσει μια φρενίτιδα χωρίς προηγούμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν - ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία - προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Dark Places + Trailer

Σκηνοθεσία: Gilles Paquet-Brenner

Πριν από 25 χρόνια σε μια αγροτική πόλη του Κάνσας, ένα μακελειό θα προκαλέσει τον θάνατο της μητέρας και των αδελφών της Libby Day. Η ίδια, μοναδική επιζώσα του μακελειού, πιστεύει ότι το έγκλημα σχετίζεται με τον σατανισμό και καταθέτει στο δικαστήριο κατά του αδελφού της. Αδυνατώντας να ξεχάσει, το παρελθόν της την καταδιώκει ακόμα. Θα συναντήσει όμως μια ομάδα ερασιτεχνών ερευνητών, την αποκαλούμενη "The Kill Club", η ομάδα θα υποστηρίξει πως ο αδελφός της είναι αθώος και θα ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Ex Machina + Trailer

Σκηνοθεσία: Alex Garland

Ο Caleb (Domhnall Gleeson), είναι ένας 24χρονος προγραμματιστής στη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής του πλανήτη. Μέσω ενός διαγωνισμού κερδίζει μια εβδομάδα διακοπών στο απομονωμένο ορεινό καταφύγιο που διατηρεί ο εσωστρεφής πρόεδρος της εταιρίας (Oscar Isaac) στην Αλάσκα. Μόνο που όταν ο Caleb φτάσει εκεί θα καταλάβει πως ως "ανταπόδοση" της φιλοξενίας θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα πείραμα για την αξιολόγηση της πρώτης εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για ένα ρομπότ που έχει κατασκευαστεί με τη μορφή μιας πανέμορφης γυναίκας (Alicia Vikander).

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Before I Go To Sleep + Trailer

Σκηνοθεσία: Rowan Joffe

Μια γυναίκα (Nicole Kidman) ξυπνάει κάθε πρωί χωρίς καμία απολύτως ανάμνηση από το παρελθόν της. Ένα τραυματικό ατύχημα της έχει στερήσει τη μνήμη, και την αναγκάζει να προσπαθεί κάθε μέρα να ανακατασκευάσει το παρελθόν της με εργαλείο όσα βρίσκονται στα ημερολόγια που κρατούσε. Κάπως έτσι μαθαίνει πως επισκέπτονταν ένα γιατρό, ο οποίος προσπαθούσε να τη θεραπεύσει και να της ξαναδώσει τη μνήμη της. Μαθαίνει επίσης ότι το όνομά της είναι Christine Lucas, η ηλικία της 47 ετών και ότι είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Σύντομα όμως θα αρχίσει να αμφισβητεί κατά πόσον όσα αναφέρονται στα ημερολόγιά της ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Into The Storm + Trailer

Σκηνοθεσία: Steven Quale

Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Silverton δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ένταση των φυσικών φαινομένων θα χειροτερέψει. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο για να προστατευτούν. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Ανάμεσά τους επαγγελματίες "κυνηγοί καταιγίδων" που αψηφούν τον κίνδυνο...

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Deliver Us From Evil + Trailer

Σκηνοθεσία: Scott Derrickson

Τρεις σκληροτράχηλοι αμερικάνοι πεζοναύτες καταλήγουν σε μια όαση στην έρημο του Ιράκ, ενώ ο πόλεμος μαίνεται. Εκεί ανακαλύπτουν έναν αλλόκοτο υπόγειο χώρο που αποφασίζουν να εξερευνήσουν, νοιώθοντας ότι εκεί τους περιμένει κάτι πολύ χειρότερο και πιο τρομακτικό από το πεδίο μάχης. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Νέα Υόρκη, μια μητέρα σε κατάσταση ύπνωσης εκσφενδονίζει ξαφνικά το μικρό της αγοράκι στη φωλιά ενός λιονταριού στο ζωολογικό κήπο, καθώς μια περίεργη ανθρώπινη φιγούρα με κουκούλα εμφανίζεται αχνά εκεί κοντά. Θα ακολουθήσει μια σειρά από άγρια και ανεξήγητα εγκλήματα, ενώ αρχαία λατινική γραφή και άλλα αλλόκοτα σύμβολα εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ralph Sarchie (Eric Bana) ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ανορθόδοξο ιερέα που ειδικεύεται στους εξορκισμούς (Edgar Ramirez) και μαζί προσπαθούν να καταπολεμήσουν το Κακό που έχει εισβάλλει στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

The Woman In Black: Angel Of Death + Trailer

Σκηνοθεσία: Tom Harper

Έχουν περάσει σαράντα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση των πνευμάτων στο στοιχειωμένο σπίτι του Eel Marsh, όταν αποκτά νέους ενοίκους. Πρόκειται για μικρά παιδιά που έφυγαν από το Λονδίνο μαζί με την Eve (Phoebe Fox) τη νεαρή δασκάλα τους, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο από τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς. Μόνο που στο στοιχειωμένο σπίτι τα παιδιά αρχίζουν σιγά σιγά να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σύντομα η Eve με τη βοήθεια του τοπικού στρατιωτικού διοικητή (Jeremy Irvine) θα ανακαλύψει πως η επίσκεψή τους ξύπνησε μια πολύ σκοτεινή δύναμη... τη Γυναίκα με τα Μαύρα.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Horns + Trailer

Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Ένας νεαρός άνδρας ονόματι Ignatius -Ig- Perrish (Daniel Radcliffe) προσπαθεί πάντα να κάνει το σωστό. Μόνο που η ζωή δεν θα τον ανταμείψει, καθώς ο Ig θα δει την κοπέλα του να δολοφονείται. Και ενώ επισήμως δεν του απαγγέλλονται κατηγορίες, όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο. Ακόμα και η ίδια του η οικογένεια. Μετά από μια βραδιά κραιπάλης ο Ig καταλήγει οργισμένος να καταριέται το Θεό για όσα του συμβαίνουν. Μυστηριωδώς όταν ξυπνά το επόμενο πρωί, δύο κέρατα έχουν εμφανιστεί στο μέτωπό του ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται νοιώθουν ξαφνικά την άνεση να του εκμυστηρεύονται τα πιο σκοτεινά τους μυστικά. Σύντομα ο Ig θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για να εντοπίσει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο της φίλης του.

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Insidious: Chapter 3 + Trailer

Σκηνοθεσία: Leigh Whannell

Επιστροφή στο χρόνο, πριν από όσα συνέβησαν στην οικογένεια Lambert στην πρώτη ταινία της σειράς. Αυτή τη φορά μια νέα ιστορία τρόμου ξεκινά με τη Sue, ένα κορίτσι που μαζί με την οικογένειά της μπαίνει στο στόχαστρο μιας σκοτεινής υπερφυσικής δύναμης. Αναζητώντας κάποια λύση θα προσφύγουν στη βοήθεια της Elise, ενός ικανού medium (την οποία "γνωρίσαμε" δολοφονημένη στην πρώτη ταινία).

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ

Sundowning

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan

Μια νεαρή ανύπαντρη μητέρα (Kathryn Hahn) στέλνει τα δύο παιδιά της να επισκεφθούν τους παππούδες τους, με τον μικρό γιό (Ed Oxenbould) να είναι ιδιαίτερα προστατευτικός προς την αδελφή του. Όταν όμως εκείνα επιστρέφουν, η ζωή της οικογένειας αρχίζει να ανατρέπεται με ανησυχητικό ρυθμό. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτή η επίσκεψη που προηγήθηκε με το "sundowning" του τίτλου, την ασθένεια που πλήττει κάποιους ηλικιωμένους με άνοια, προκαλώντας σύγχυση και ανησυχία μετά τη δύση του ηλίου;

Διαβάστε τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ