ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Paul King

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Nicole Kidman, Sally Hawkins, Ben Whishaw, Michael Gambon, Julie Walters

ΥΠΟΘΕΣΗ:

O Paddington είναι ένας ανθρωπόμορφος αρκούδος από το Περού, που φορά το καπελάκι του, παίρνει το ξεφτισμένο βαλιτσάκι του και ταξιδεύει ως το Λονδίνο, προς αναζήτηση φιλοξενίας και οικογενειακής θαλπωρής. Ο περιπετειώδης χνουδωτός εξερευνητής καταλήγει μόνος κι έρημος στον σταθμό Paddington του Λονδίνου, συνειδητοποιώντας αμέσως πως η ζωή στην πόλη μάλλον είναι πολύ διαφορετική απ' ότι τη φανταζόταν. Μέχρι που, για καλή του τύχη, στον δρόμο του βρίσκονται οι Brown, που διαβάζουν την ταμπέλα που έχει περασμένη στον λαιμό του και λέει "Παρακαλώ, φροντίστε αυτόν τον αρκούδο" και του προσφέρουν καταφύγιο, κάνοντάς τον κομμάτι της οικογένειάς τους. Όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς, μέχρι που τον κύριο Paddington μυρίζεται η Millicent (Nicole Kidman), μοχθηρή ταριχεύτρια ζώων.

Ο αρκούδος Paddington είναι ένας ήρωας που μας έρχεται από τη δεκαετία του '50 και, έχοντας μια μακρά ιστορία εκδοτικής και τηλεοπτικής επιτυχίας, κάνει φέτος το πέρασμα στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Paul King. Η φωνή του συμπαθούς αρκούδου είχε προγραμματιστεί να ανήκει στον Colin Firth, ο οποίος αποχώρησε όταν η παραγωγή αποφάσισε πως η φωνή του δεν ταίριαζε στον κύριο Paddington.Τελικά στον χνουδωτό πρωταγωνιστή τη φωνή του δανείζει ο Ben Whishaw, ενώ στον ρόλο της Millicent θα είναι η Nicole Kidman, έχοντας απέναντί της τους Hugh Bonneville και Sally Hawkins.

— Μαρίνα Καπουκρανίδου

ΣΥΝ: Αν και είναι ένα από εκείνα τα ζώα που μπορούν να σε ξεσκίσουν σε χίλια κομμάτια, προτού προλάβεις να φωνάξεις βοήθεια, η αρκούδα περιέργως είναι αγαπητή σε όλες τις ηλικίες και παραπέμπει σε κάτι γλυκό και προσφιλές σε αγκαλίτσες. Αν θες ένα αφοπλιστικό επιχείρημα υπέρ της σημασίας των δημοσίων σχέσεων, θα το βρεις στην περίπτωση της.

ΠΛΗΝ: Ότι έχουμε δει από την ταινία παραπέμπει επικίνδυνα σε μια ανώδυνη, μα σκληροπυρηνικά ασφαλή οικογενειακή ταινία σαν το «Garfield».

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: