ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Alexandre Aja

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Daniel Radcliffe, Juno Temple, Heather Graham, Kelli Garner, Max Minghella

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ένας νεαρός άνδρας ονόματι Ignatius -Ig- Perrish (Daniel Radcliffe) προσπαθεί πάντα να κάνει το σωστό. Μόνο που η ζωή δεν θα τον ανταμείψει, καθώς ο Ig θα δει την κοπέλα του να δολοφονείται. Και ενώ επισήμως δεν του απαγγέλλονται κατηγορίες, όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο. Ακόμα και η ίδια του η οικογένεια. Μετά από μια βραδιά κραιπάλης ο Ig καταλήγει οργισμένος να καταριέται το Θεό για όσα του συμβαίνουν. Μυστηριωδώς όταν ξυπνά το επόμενο πρωί, δύο κέρατα έχουν εμφανιστεί στο μέτωπό του ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται νοιώθουν ξαφνικά την άνεση να του εκμυστηρεύονται τα πιο σκοτεινά τους μυστικά. Σύντομα ο Ig θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για να εντοπίσει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο της φίλης του.

Όταν o πατέρας σου λέγεται Stephen King, τότε είναι αναπόφευκτο όλοι να περιμένουν (το λιγότερο) με ενδιαφέρον τα βιβλία σου. Ιδίως αν γράφεις ιστορίες με στοιχεία τρόμου και αγωνίας. Αυτός είναι ο Joe Hill, ο συγγραφέας του "Horns", του βιβλίου που ανέλαβε να μεταφέρει στον κινηματογράφο ο έμπειρος στο είδος Alexandre Aja («Haute Tension», «The Hills Have Eyes», «Piranha 3D»). Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Daniel Radcliffe, τον οποίο πλαισιώνουν οι Juno Temple και Heather Graham.

— Θανάσης Γεντίμης

ΣΥΝ: Μπορεί οι ταινίες του Alexandre Aja να έχουν τα προβληματάκια τους, αλλά είναι ευρηματικότατες από άποψη horror εικονογραφίας και το βιβλίο του Joe Hill του δίνει την δυνατότητα να (ανα)πλάσει στοιχειωτικές εικόνες.

ΠΛΗΝ: Ότι και να κάνει όμως ο Aja, κάποιοι από μας θα θυμόμαστε για πάντα το ανεκδιήγητο φινάλε του «Haute Tension» και θα του το κρατάμε μανιάτικο.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: