ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Andy Wachowski, Lana Wachowski

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Mila Kunis, Channing Tatum, James D'Arcy, Eddie Redmayne, Sean Bean

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Την ημέρα που γεννήθηκε η Jupiter Jones (Mila Kunis), τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μια σημαντική αποστολή. Ενήλικη πλέον η Jupiter συνεχίζει να ονειρεύεται τα αστέρια, αλλά για να επιβιώσει είναι μια φιλότιμη καθαρίστρια σπιτιών χτυπημένη από αλλεπάλληλες ατυχίες. Μόνο όταν ο Caine Wise (Channing Tatum), ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει. Αυτό που σύντομα θα μάθει η Jupiter είναι πως η γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης που φιλοξενεί ζωή και πως μια εξωγήινή φυλή έχει φροντίσει για την διασπορά της ζωής στο σύμπαν. Και πλέον είναι ώρα για τη δική της αποστολή με τεράστια σημασία...

Πρώτο πρωτότυπο σενάριο από τους Lana και Andy Wachowski, μετά το «Matrix» (και των δύο υποδεέστερων sequel που ακολούθησαν). Στη "διαστημική όπερα", όπως τιτλοφορείται το «Jupiter Ascending» έχουν ένα καυτό δίδυμο πρωταγωνιστών (Tatum, Kunis) και 175 εκατομμύρια δολάρια για να μεταφέρουν στο πανί τον κόσμο που φαντάστηκαν. Στοίχημα αποτελεί εάν ο Sean Bean μένει ζωντανός ως το τέλος του φιλμ.

— Θανάσης Γεντίμης

ΣΥΝ: Μπορεί το «Cloud Atlas» να πλήττεται βάναυσα από τον μεσσιανισμό των Wachowski, κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει συναρπαστική αφήγηση.

ΠΛΗΝ: Η αναβολή που πήρε το φιλμ από την καρδιά του καλοκαιριού του '14 για τον Φλεβάρη του '15 μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα ότι στην Warner πιστεύουν πως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες εισπρακτικής επιτυχίας τότε. Το δεύτερο ότι σε γενικές γραμμές δεν βλέπεται.

Γιάννης Βασιλείου

Μοιράσου αυτή τη σελίδα: