Ανοίγει τις πύλες της η 65η Berlinale

Γιάννης Βασιλείου  |  05-02-2015
Ανοίγει τις πύλες της η 65η Berlinale

Τις πύλες του ανοίγει το 65ο φεστιβάλ Βερολίνου την Πέμπτη με την προβολή της νέας ταινίας της Isabelle Coixet, με τίτλο «Nobody wants the night». Στις έντεκα μέρες που διαρκεί το φεστιβάλ θα προβληθούν μεταξύ άλλων νέες ταινίες σπουδαίων, βετεράνων δημιουργών, όπως ο Terrence Malick, ο Wim Wenders, στον οποίο οι διοργανωτές έχουν στήσει ένα εκτενές αφιέρωμα, και ο Werner Herzog, αλλά και εκλεκτών νεότερων, όπως ο Anton Corbijn («The American», «A Most Wanted Man»), ο Pablo Larrain («Νο», «Post Mortem») και ο Bill Condon («Gods and Monsters», «Kinsey»).

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί η Cinderella του Kenneth Brannagh αλλά και το για διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα ξαναμμένων κορασίδων «50 Shades of Gray», ενώ τους σινεφίλ περιμένει μια λαχταριστή ρετροσπεκτίβα στο Technicolor με κλασσικές ταινίες σε κόπιες που σε κάνουν να θες να γλύψεις την οθόνη. Highlight για τον υπογράφοντα από τις υπόλοιπες ειδικές προβολές είναι η προβολή της 4K κόπιας του Goldfinger.

Περισσότερο ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις έρχεται τις επόμενες μέρες από τον απεσταλμένο του CinemaNews.gr στην καρδιά της Γερμανικής πρωτεύουσας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.