Oscars Race 2013: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες

Μαριτίνα Παπαμήτρου  |  13-12-2012
Oscars Race 2013: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες

Ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι υποψηφιότητες για τις 70ες Χρυσές Σφαίρες - την τελετή που καλώς ή κακώς μας δίνει μια γεύση για το τι θα συμβεί στα Oscar που ακολουθούν χρονικά - με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή το «Lincoln» του Steven Spielberg που είναι προτεινόμενο σε επτά σημαντικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την καλύτερη δραματική ταινία, καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία και καλύτερη σκηνοθεσία. Ακολουθούν το κατασκοπευτικό «Argo» του Ben Affleck και το πολυαναμενόμενο «Django Unchained» του Tarantino με πέντε υποψηφιότητες, ενώ τα «Les Miserables», «Silver Linings Playbook» και «Zero Dark Thirty» παίρνουν έκαστο από τέσσερεις υποψηφιότητες.

Οι εκπλήξεις και φέτος δεν λείπουν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Το «Salmon Fishing in the Yemen», μια δραμεντί μικρότερου βεληνεκούς, με πρωταγωνιστές τους Ewan McGregor και την Emily Blunt, δίνει το παρών σε τρεις κατηγορίες, ενώ το «The Master» εμφανίζεται μόνο σε τρεις κατηγορίες ερμηνείας. Το «Beasts Of The Southern Wild» αγνοήθηκε παντελώς και η πορεία της Keira Knightley («Anna Karenina») προς τα Oscar φαίνεται να σταματά κάπου εδώ, αφού δεν είναι τελικά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Στην κατηγορία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία η υποψηφιότητα της Helen Mirren αποτελεί και τη μοναδική για την ταινία «Hitchcock», ενώ η Meryl Streep βρήκε τρόπο για άλλη μια φορά να "τρυπώσει" στις υποψηφιότητες με την ερμηνεία της στο κατά τ' άλλα αδιάφορο «Hope Springs». Μη αναμενόμενες, ωστόσο, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς οι υποψηφιότητες της Nicole Kidman στην κατηγορία καλύτερης Β' γυναικείου ρόλου για το «The Paperboy» και του Richard Gere για το «Arbitrage» στην κατηγορία Α Ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία, όπου φαίνεται ότι η μάχη θα είναι δύσκολη με τους Daniel Day Lewis, Joaquin Phoenix, John Hawkes και Denzel Washington να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Και φυσικά ως φαβορί στην κατηγορία καλύτερου τραγουδιού φιγουράρει το «Skyfall» της Adele από την ομώνυμη ταινία.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2013 με τις Tina Fey και Amy Poehler να παίρνουν τα ηνία της παρουσίασης από το Ricky Gervais.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.