Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του Twilight: Breaking Dawn

Γιάννης Βασιλείου  |  14-05-2010
Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του Twilight: Breaking Dawn

Οι παραγωγοί του κερδοφόρου franchise που ακούει στο όνομα «Twilight» ήθελαν να προσλάβουν ένα μεγάλο όνομα για να αναλάβει τη σκηνοθεσία του Breaking Dawn κι έτσι μεταξύ των ονομάτων, που έπαιζαν δυνατά για την θέση, ήταν εκείνα των Gus Van Sant, M.Night Shyamalan και Sofia Coppola. Τον τελευταίο καιρό οι φήμες ήθελαν τους παραγωγούς να βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένων επαφών με τον Bill Condon. Τελικά οι διαπραγματεύσεις είχαν ευτυχή κατάληξη και ο Condon ανέλαβε να μεταφέρει στον κινηματογράφο το τελευταίο βιβλίο του δημοφιλούς βαμπιρικού άρλεκιν. Ακολουθώντας τα χνάρια του «Harry Potter and the Deathly Hallows», το Breaking Dawn θα προβληθεί σε δύο μέρη.

Ο Bill Condon μπορεί να μην είναι το όνομα που θα προκαλέσει σούσουρο στην σινεφιλική κοινότητα αλλά μέχρι στιγμής έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα καριέρα. Έκανε το ντεμπούτο του αναλαμβάνοντας το σίκουελ του Candyman με τίτλο «Candyman: Farewell to the flesh» (όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε) και στη συνέχεια έκανε το μπαμ, σκηνοθετώντας το εξαιρετικό δράμα χαρακτήρων «Gods and Monsters», για το οποίο κέρδισε το Oscar καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Στη συνέχεια θα γυρίσει το «Kinsey» με τον Liam Neeson στο ρόλο του τίτλου και το μιούζικαλ «Dreamgirls» που αρχικά φάνηκε να ανασταίνει την καριέρα του Eddie Murphy, αλλά δεν είναι κάθε μέρα... του Λαζάρου. Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι τρεις τελευταίες ταινίες του Condon έφτασαν έως τις υποψηφιότητες των Oscar, αμφιβάλλουμε όμως αν το σερί του αυτό θα συνεχιστεί με το «Twilight: Breaking Dawn».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.