Στο Μαρόκο για το Prince Of Persia.

Θανάσης Γεντίμης  |  19-10-2008
Στο Μαρόκο για το Prince Of Persia.

Σε όσους έζησαν την πρώτη περίοδο των παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολύ πριν την επίθεση των εξελιγμένων παιχνιδομηχανών, το άκουσμα και μόνο της φράσης «Prince Of Persia» φέρνει ρίγη συγκίνησης. Ακολουθώντας τη μόδα της μεταφοράς video-games στη μεγάλη οθόνη, ο γνωστός παραγωγός Jerry Bruckheimer ανέλαβε για λογαριασμό της Walt Disney Pictures την κινηματογραφική εκδοχή του «Prince of Persia: The Sands of Time».

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Mike Newell («Harry Potter and the Goblet of Fire») ενώ το σενάριο ανέλαβε να ετοιμάσει η τετράδα των Doug Miro, Carlo Bernard, Boaz Yakin και Jordan Mechner, με βάση το παιχνίδι του Jordan Mechner. Στον ομώνυμο ρόλο ο Jake Gyllenhaal («Zodiac», «Brokeback Mountain») μαζί με την ανερχόμενη Gemma Arterton («Quantum of Solace») και τους 'παλαίμαχους' Sir Ben Kingsley («Gandhi», «Wackness») και Alfred Molina («Spider-Man 2»).

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, ο Dastan (Gyllenhaal) είναι ένας νεαρός πρίγκιπας στην Περσία του 6ου αιώνα, ο οποίος θα ενώσει τις δυνάμεις του με την όμορφη και δυναμική πριγκίπισσα Tamina (Arterton). Οι δυο ήρωες θα πρέπει να εμποδίσουν ένα μοχθηρό άρχοντα από το να αποκτήσει την 'Αμμο του Χρόνου'... ένα δώρο των θεών το οποίο μπορεί να αντιστρέφει τη ροή του χρόνου και στην ουσία να επιτρέψει στον κάτοχό του να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Το Σεπτέμβριο του 2008 ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στο Μαρόκο. Σκηνές θα γυριστούν και στις γνωστές πόλεις Marrakesh, Ouarzazate και Erfoud του Μαρόκο. Στη συνέχεια η παραγωγή θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε στούντιο όπου ήδη στήνεται ένα εξίσου εντυπωσιακό σκηνικό. Η ταινία έχει ήδη προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 28 Μαΐου του 2010. Σημειώνουμε πως πρόκειται για το 'χρυσοφόρο' Memorial weekend που τα τελευταία χρόνια φάνηκε γούρικο για την επιτυχία στο Box Office ταινιών όπως «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull», «Pirates of the Caribbean: At World's End» και «X-Men: The Last Stand».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.