Στην Αθήνα ο Daniel-Day Lewis.

Θανάσης Γεντίμης  |  03-02-2008
Στην Αθήνα ο Daniel-Day Lewis.

Ιδιαίτερη λάμψη θα δώσουν με την παρουσία τους στην Αθηναϊκή πρεμιέρα του «There Will Be Blood» ο πρωταγωνιστής Daniel Day-Lewis και ο σκηνοθέτης Paul Thomas Anderson. Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου (20:00) στο ανακαινισμένο θέατρο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Daniel Day-Lewis επισκέπτεται τη χώρα μας για φιλανθρωπικό σκοπό. Το 2005 μας είχε επισκεφθεί ξανά στο πλαίσιο του φεστιβάλ 'Νύχτες Πρεμιέρας' και για την πρεμιέρα της ταινίας «The Ballad Of Jack And Rose», που είχε σκηνοθετήσει η σύζυγός του Rebecca Miller. Και τότε τα έσοδα της εκδήλωσης είχαν παραχωρηθεί στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών.

Το «There Will Be Blood» είναι μία επική ταινία για την οικογένεια, την πίστη, την εξουσία και το πετρέλαιο, η οποία διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια στις αρχές του περασμένου αιώνα, την περίοδο της πετρελαϊκής άνθησης. Η ιστορία περιγράφει την άνοδο του Daniel Plainview, ο οποίος από αδέκαρος μεταλλωρύχος που μεγαλώνει μόνος του το γιο του, μετατρέπεται σε μεγιστάνα του πετρελαίου.

Η ταινία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και είναι υποψήφια για Oscar σε οκτώ κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού ρόλου, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μοντάζ και Επεξεργασίας Ήχου. Για την ερμηνεία του στο «There Will Be Blood» ο Daniel Day-Lewis τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου, ενώ θεωρείται φαβορί στην κατηγορία του Ανδρικού ρόλου για την 80η απονομή των Βραβείων Oscar στις 24 Φεβρουαρίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την πρεμιέρα του «There Will Be Blood» έχει ξεκινήσει στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών (210 9622290), στο Παλλάς (210 3213100), Fnac @ The Mall (210 6305555) και στα Ster Cinemas (210 2371000)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.