Έκθεση 'Che O Φωτογραφος'

Θανάσης Γεντίμης  |  15-05-2006

Από την Τρίτη 2 Μαΐου, παρουσιάζεται, αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια σε άλλες ελληνικές πόλεις, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο 'Che: O Φωτογραφος'. Η έκθεση, που διανύει ήδη τη δεύτερη εβδομάδα επιτυχημένης λειτουργίας, θα διαρκέσει έως τις 02/07 και φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Ελληνικός Κόσμος', Πειραιώς 254, Κτίριο 1. Η είσοδος σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 238 φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος ο Τσε από το 1951 ως το 1963 στις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο, όπως και πολυάριθμα αντικείμενα σχετικά με την ενασχόλησή του. Όλα τα εκθέματα ανήκουν στο Κέντρο Μελετών Τσε Γκεβάρα που εδρεύει στην Αβάνα.

Τώρα, εκτός από τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να γίνουμε μάρτυρες μιας άγνωστης πτυχής της ζωής του μεγάλου επαναστάτη, στην έκθεση θα προβάλλονται και σπάνια ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο καθώς και η ταινία του Walter Salles «The Motorcycle Diaries», για τη ζωή και τη δράση του Τσε. Δυσεύρετες παραγωγές του Κουβανικού Κέντρου Κινηματογράφου (ICAIC) και άλλες πολύτιμες κινηματογραφικές μαρτυρίες εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας γύρω από τα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου-θρύλου. Τα ανεκτίμητα αυτά κινηματογραφικά ντοκουμέντα εξασφαλίζονται πρώτη φορά για το ελληνικό κοινό. Η είσοδος στις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις θα είναι επίσης ελεύθερη.

Λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες ταινίες θα προβάλλονται καθημερινά και τις ακριβείς ώρες προβολής τους μπορείτε να βρείτε στην υποδοχή της έκθεσης 'Che: O Φωτογράφος'.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.