11 animated ταινίες στη μάχη των Oscar

Μάρα Θεοδωροπούλου  |  13-11-2004

Έντεκα ταινίες κινουμένων σχεδίων θα διαγωνιστούν για μια θέση στη φετινή τριάδα υποψηφιοτήτων της κατηγορίας των Oscar Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Τα δύο μεγάλα φαβορί, το σουπερ-ηρωικών διαστάσεων The Incredibles της Pixar και το χρυσό sequel Shrek 2 της Dreamworks βρίσκονται στην κορυφή μιας λίστας που περιλαμβάνει το πετυχημένο εμπορικά, αλλά βυθισμένο από την κριτική Shark Tale, την κινηματογραφική μεταφορά της υποθαλάσσιας παιδικής σειράς «Μπομπ Σφουγγαράκης» The SpongeBob SquarePants Movie, το χριστουγεννιάτικο Polar Express, το anime θρίλερ Ghost In The Shell 2: Innocence, καθώς και τις ταινίες Home On The Range, Teacher's Pet, Clifford's Really Big Movie, The Legend of Buddha και Sky Blue. Τρεις από αυτές τις ταινίες θα επιλεγούν για την οσκαρική κατηγορία από μια 40μελή επιτροπή στις 14 Δεκεμβρίου για να επικρατήσει μια τη βραδιά των Oscar.

Οι κανόνες της Ακαδημίας ορίζουν πως αν πάνω από 8, αλλά λιγότερες από 16 ταινίες έχουν τα προσόντα για να δοκιμαστούν στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, 3 θα είναι οι τελικές επιλογές. Για να χαρακτηριστεί μια ταινία κατάλληλη για υποβολή σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 70 λεπτά, να περιέχει 75% animation και να χρησιμοποιεί παραδοσιακή, stop-motion ή CG τεχνική. Τελικά ο Robert Zemeckis, σκηνοθέτης του The Polar Express με τον Tom Hanks, δεν χρειάζεται να ανησυχεί πλέον ότι η ταινία του δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της πρωτοποριακής τεχνικής "performance capture" με την οποία είναι γυρισμένη (οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους τους σε ζωντανά και αργότερα οι ερμηνείες τους μετατρέπονται σε CGI).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.