Οδηγός Streaming No40: Βωβός Hitchcock, Μικρή Γοργόνα και o Παντελής Βούλγαρης στο Netflix

Οδηγός Streaming No40: Βωβός Hitchcock, Μικρή Γοργόνα και o Παντελής Βούλγαρης στο Netflix

Βαγγέλης Βίτσικας  |  12-09-2023

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες και σειρές που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στις διαθέσιμες στην Ελλάδα πλατφόρμες Streaming. Για να μην πελαγώνετε μη ξέροντας τι να διαλέξετε από τις αμέτρητες επιλογές του Netflix, του Disney+ και των άλλων παρόχων, ο Οδηγός Streaming του Cinemanews.gr έχει όσα πρέπει να ξέρετε.

NETFLIX

Το ελληνικό σινεμά έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του για την πλατφόρμα, δυστυχώς όχι με τις ταινίες που θα έπρεπε, εντούτοις η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, γυρισμένη το 2013, είναι μακράν η πιο αξιόλογη εγχώριας προέλευσης πρόταση που μπορείτε να βρείτε αυτήν την στιγμή. Παρά τη σεναριακή φλυαρία και τις κάπως υπερβολικές ερμηνείες, η ταινία είναι μια ωραία, στρωτή ερωτική ιστορία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό χωρίς να κάνει καλλιτεχνικές εκπτώσεις. Μακάρι όλες οι ελληνικές ταινίες να ήταν έτσι, και ειδικά αυτές που μπαίνουν στο Netflix.

Αλλη μία αξιόλογη πρόταση της εβδομάδας είναι το «Halloween Kills» (2021) του David Gordon Green. Μετά το ωραίο reboot του 2018, που έδωσε νέα ώθηση στο κουρασμένο franchise τρόμου, ο σκηνοθέτης David Gordon Green επέστρεψε με το δεύτερο κεφάλαιο της δικής του τριλογίας που, κατά τη γνώμη του γράφοντος, είναι η καλύτερη ταινία της σειράς μετά την πρωτότυπη του 1978. Μια σπουδή πάνω στη βία που γεννά περισσότερη βία και στην ψυχολογία του όχλου που δημιουργεί το τέρας.

DISNEY+

Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της στις αίθουσες, η ολοκαίνουργια, live-action εκδοχή του «The Little Mermaid» καταφθάνει στην πλατφόρμα. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, περνάς όμως καλά βλέποντάς τη. Τουλάχιστον δεν ασελγεί πάνω στο πρωτότυπο, όπως κάνει η «Ahsoka» με το franchise του «Star Wars».

Πάντως, αν μας ρωτάτε, η επιλογή της εβδομάδας εδώ είναι το σούπερ καλτ κι αγαπημένο «The 13th Warrior» (1999) του John McTiernan, μια επική υπερπαραγωγή που προσπάθησε να καθιερώσει τον Antonio Banderas ως Χολιγουντιανό action star, απέτυχε παταγωδώς στα ταμεία και κατακρεουργήθηκε από τις κριτικές της εποχής, είμαστε όμως και 5-6 άνθρωποι που την λατρεύουμε πολύ περισσότερο κι από τον ίδιο της τον σκηνοθέτη, ο οποίος ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με το στούντιο, με αποτέλεσμα να αποκηρύξει το φιλμ, τον τελικό έλεγχο του οποίου δεν είχε. Ας είναι, η ταινία παραμένει απολαυστική.

CINOBO

Μια από τις ταινίες που αγάπησε (και) το ελληνικό κοινό, το «L' Innocent» (2022) του Louis Garrel, προσγειώνεται στην πλατφόρμα. Δεν το έχουμε δει, δεν έχουμε άποψη. Έχουμε δει, όμως, αφενός το «The Company You Keep» (2012), το ωραίο θρίλερ του Robert Redford στο οποίο πρωταγωνιστούν ο ίδιος, ο Shia LaBeouf και η Susan Sarandon, αφετέρου το «The Ring» (1927) του Alfred Hitchcock, με το οποίο εγκαινιάζεται το αφιέρωμα της πλατφόρμας στη βωβή περίοδο του μετρ. Κανένα τους δεν είναι αριστούργημα, αμφότερα όμως είναι ευχάριστες, καλοφτιαγμένες ταινίες που αξίζει να δείτε.

MUBI

Πολύ δυνατή αυτή η εβδομάδα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Με την καινούργια ταινία του Χιλιανού Pablo Larrain, «El Conde», να αναμένεται στο Netflix την επόμενη εβδομάδα, έχουμε την ευκαιρία να προθερμανθούμε με ένα από τα πρώτα του φιλμ, το «Post Mortem» (2010). Ακόμη, η πλατφόρμα προσφέρει ένα από τα καλύτερα φιλμ του Olivier Assayas, το «Summer Hours» (2008) και ένα αριστούργημα του Abbas Kiarostami, το «The Wind Will Carry Us» (1999). Τέλος, δύο κλασικά φιλμ είναι στη διάθεσή μας χάρη στο Mubi: το μικρού μήκους «A Trip to the Moon» (1902) του Γάλλου Georges Melies, η πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ, και το «Madchen in Uniform» (1931) της Leontine Sagan, μια από τις πρώτες queer, λεσβιακές ταινίες, γυρισμένη στη Γερμανία λίγο πριν την άνοδο των Ναζί στην εξουσία.

ERTFLIX

H πιο πρόσφατη ταινία του Terrence Malick, «A Hidden Life» (2019), σηματοδότησε την επιστροφή του σπουδαίου Αμερικανού δημιουργού σε ένα κάπως πιο στρωτό, αφηγηματικό σινεμά, δίχως πάντως να αποποιείται το γνώριμο, ιμπρεσιονιστικό στιλ του. Είναι ίσως η καλύτερη δημιουργία που έχει υπογράψει ο Malick από την εποχή του φοβερού «The Tree of Life» (2011).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.