The Last... Δέκα ταινίες που θυμηθήκαμε μετά τον τίτλο του νέου Star Wars

The Last... Δέκα ταινίες που θυμηθήκαμε μετά τον τίτλο του νέου Star Wars

Θανάσης Γεντίμης  |  23-01-2017

Ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από τη Disney και τη Lucas Film ο τίτλος για το όγδοο φιλμ του Star Wars saga. Το "Star Wars: The Last Jedi" σε σενάριο και σκηνοθεσία του Rian Johnson θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Δεκεμβρίου του 2017.

Με αφορμή τον μάλλον κλισέ τίτλο του νέου Star Wars, θυμηθήκαμε δέκα ταινίες με τίτλο στο ίδιο μοτίβο:

«The Last Emperor» (O Τελευταίος Αυτοκράτορας). Το αριστούργημα των εννέα Oscar με την υπογραφή του Bernardo Bertolucci, για τη ζωή του Puyi, του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας.

«The Last Samurai» (O Τελευταίος Σαμουράι). Η ταινία του Edward Zwick με τον Tom Cruise στο ρόλο ενός αμερικανού αξιωματικού που ταξιδεύει στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα ως μισθοφόρος για να μεταδώσει την τεχνογνωσία του.

«The Last King Of Scotland» (Ο Τελευταίος Βασιλιάς Της Σκωτίας). Η ταινία που έδωσε το Oscar Α' Ανδρικού ρόλου στον Forest Whitaker, ο οποίος ενσάρκωσε τον δικτάτορα της Ουγκάντα Idi Amin.

«The Last Temptation Of Christ» (Ο Τελευταίος Πειρασμός). Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη από τον Martin Scorsese που έμεινε στην ιστορία για τις αντιδράσεις θρησκόληπτων κατά την προβολή της στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

«The Last Of The Mohicans» (Ο Τελευταίος των Μοϊκανών). Το φιλμ που απογείωσε την καριέρα του Daniel Day Lewis και άφησε παρακαταθήκη τη μουσική επένδυση των Trevor Jones και Randy Edelman.

«The Last Airbender» (Ο Τελευταίος Μαχητής Του Ανέμου). Η παταγώδης εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία που υπέγραψε το 2010 ο M. Night Shyamalan, βασισμένη σε δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων.

«The Last Boy Scout» (Ο Τελευταίος Πρόσκοπος). Από αμέτρητες περιπέτειες του Bruce Willis στις αρχές των 90s που έγιναν guilty pleasure από τις αμέτρητες τηλεοπτικές προβολές. Αυτή τη φορά είναι ένας αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την προστασία μιας στρίπερ.

«The Last Castle» (Το Τελευταίο Οχυρό). Απολαυστική περιπέτεια φυλακής με τον Robert Redford να εξελίσσεται στον εγκέφαλο μιας ομάδας στασιαστών που θα αντιδράσει στις μεθόδους του αυταρχικού διευθυντή που υποδύεται ο James Gandolfini.

«The Last Station» (Ο Τελευταίος Σταθμός). Η κινηματογραφική βιογραφία από τον Michael Hoffman, εστιάζοντας στους τελευταίους μήνες από τη ζωή του Λέοντα Τολστόι με τον Christopher Plummer στον ρόλο του Ρώσου συγγραφέα.

«The Last Tycoon» (Ο Τελευταίος Των Μεγιστάνων). Ο Elia Kazan μεταφέρει με άριστο τρόπο στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο βιβλίο του F. Scott Fitzgerald σε σενάριο του Harold Pinter και τον Robert De Niro σε μεγάλη φόρμα (έχοντας πρωταγωνιστήσει την ίδια χρονιά και στον Ταξιτζή).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.